Αυγά/Φωτογραφία Unsplash

Πώς να κρατήσετε τα βραστά αυγά φρέσκα για περισσότερο -Το κόλπο με την κατάψυξη

Τα βραστά αυγά είναι ένα γρήγορο, θρεπτικό σνακ, γεμάτο πρωτεΐνη και εύκολο στη μεταφορά. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα ωμά αυγά που διατηρούνται φρέσκα για εβδομάδες, τα βραστά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

Αν δεν αποθηκευτούν σωστά, μπορεί να χαλάσουν γρήγορα και να μην είναι ασφαλή για κατανάλωση. Υπάρχουν όμως μέθοδοι που διατηρούν φρέσκα και για περισσότερο χρόνο τα αυγά, χωρίς να υπάρχει ανησυχία.

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα βραστά αυγά

  • Αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μην τα βάζετε στο ψυγείο αμέσως μετά το βράσιμο.
  • Αποθηκεύστε τα με το τσόφλι καθώς λειτουργεί ως φυσική προστασία, διατηρώντας την υγρασία και αποτρέποντας την απορρόφηση οσμών από το ψυγείο.
  • Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο για να παραμείνουν φρέσκα έως και 7 ημέρες.
  • Για ξεφλουδισμένα αυγά: Αν έχετε ήδη αφαιρέσει το τσόφλι, βάλτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο με μια ελαφρώς υγρή χαρτοπετσέτα για να μην στεγνώσουν. Καταναλώστε τα μέσα σε 1-2 ημέρες για καλύτερη γεύση και υφή.
Φωτογραφία Unsplash

Μπορείτε να καταψύξετε βραστά αυγά;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα κατεψυγμένα βραστά αυγά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές συνταγές. Το πρόβλημα με την κατάψυξη ολόκληρων βρασμένων αυγών είναι ότι τα ασπράδια δεν αντέχουν πολύ, αλλοιώνεται η γεύση και απελευθερώνουν την υπερβολική υγρασία, με αποτέλεσμα να είναι υδαρή.

Για να καταψύξετε τους κρόκους αβγών, απλώς χωρίστε τους από τα ασπράδια και βάλτε τους σε αεροστεγές δοχείο. Χρησιμοποιήστε τα αργότερα για σαλάτες ή να τα προσθέσετε σε ένα dressing σε σάλτσα.

Σημάδια ότι τα βραστά αυγά έχουν χαλάσει

Μια έντονη μυρωδιά σαν θείο είναι το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι ένα αυγό έχει ξεκινήσει να χαλάει. Η υφή έχει επίσης σημασία. Εάν το ασπράδι αυγού είναι γλοιώδες ή ο κρόκος είναι ασυνήθιστα ξηρός πρέπει να το πετάξετε.

Ο αποχρωματισμός μπορεί επίσης να είναι προειδοποιητικό σημάδι αλλοίωσης. Εάν δείτε ένα γκρι χρώμα γύρω από τον κρόκο είναι ακίνδυνος. Αντιθέτως σε τυχόν παράξενα σημεία ή μια άχρωμη γυαλάδα είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι τα αυγά έχουν χαλάσει. Εάν δεν είστε σίγουροι, ξεφλουδίστε το αυγό και μυρίστε το.