Cheesecake χωρίς ζάχαρη: Η απόλαυση χωρίς τύψεις
BOVARY ⸻ 26 MAR 2025
Αν αγαπάτε το cheesecake αλλά προσέχετε τη διατροφή σας, αυτή η συνταγή είναι για εσάς.
Μπορείτε να απολαύσετε τη γλυκιά γεύση του αγαπημένου σας επιδορπίου χωρίς τύψεις, καθώς αυτή η εκδοχή του cheesecake δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Αντί για ζάχαρη, χρησιμοποιούμε φυσικές γλυκαντικές ουσίες, για να σας προσφέρουμε έναν ελαφρύ και υγιεινό γλυκό πειρασμό που θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά:
- 200 γρ. μπισκότα (προτιμήστε μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη)
- 100 γρ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
- 400 γρ. τυρί κρέμα (χαμηλών λιπαρών)
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χαμηλών λιπαρών)
- 2-3 κουταλιές του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
- Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα μπισκότα.
- Πιέστε το μείγμα στον πάτο μιας ταρτιέρας ή φόρμας για cheesecake και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Συναρμολόγηση:
- Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση των μπισκότων.
- Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σφίξει.