Cheesecake χωρίς ζάχαρη: Η απόλαυση χωρίς τύψεις

Cheesecake χωρίς ζάχαρη: Η απόλαυση χωρίς τύψεις

Αν αγαπάτε το cheesecake αλλά προσέχετε τη διατροφή σας, αυτή η συνταγή είναι για εσάς.

Μπορείτε να απολαύσετε τη γλυκιά γεύση του αγαπημένου σας επιδορπίου χωρίς τύψεις, καθώς αυτή η εκδοχή του cheesecake δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη. Αντί για ζάχαρη, χρησιμοποιούμε φυσικές γλυκαντικές ουσίες, για να σας προσφέρουμε έναν ελαφρύ και υγιεινό γλυκό πειρασμό που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

  • 200 γρ. μπισκότα (προτιμήστε μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη)
  • 100 γρ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
  • 400 γρ. τυρί κρέμα (χαμηλών λιπαρών)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (χαμηλών λιπαρών)
  • 2-3 κουταλιές του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

  • Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα μπισκότα.
  • Πιέστε το μείγμα στον πάτο μιας ταρτιέρας ή φόρμας για cheesecake και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά.

Για τη γέμιση:

  • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

Συναρμολόγηση:

  • Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση των μπισκότων.
  • Ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σφίξει.