gabriel medina
LIVING NEWS

Η ιστορία πίσω από την πιο viral φωτό των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

Κάθε τέσσερα χρόνια, κάποιοι από τους φωτογράφους που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους μετά την τελετή λήξης, έχοντας καταφέρει να κάνουν μια από τις εκατοντάδες λήψη τους να γίνει viral.

Την 3η ημέρα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο Γάλλος φωτογράφος Jerome Brouillet τα κατάφερε. Η φωτογραφία του Brouillet με τον Βραζιλιάνο σέρφερ Gabriel Medina να φαίνεται σαν να αιωρείται πάνω από τον ωκεανό δείχνοντας με το χέρι του το νούμερο 1 έγινε αμέσως viral και θεωρήθηκε συνώνυμο θριάμβου και νίκης.

Μιλώντας στο περιοδικό TIME, ο Brouillet δηλώνει έκπληκτος από το μέγεθος της προσοχής που λαμβάνει η φωτογραφία του Medina. Ο ίδιος εξηγεί ότι υπάρχουν δύο σκάφη των μέσων ενημέρωσης που καταγράφουν τους αγώνες σέρφινγκ, οι οποίοι διεξάγονται στα νερά ανοικτά της γαλλικής επικράτειας της Ταϊτής, «οπότε για να είμαστε δίκαιοι, αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις -καιρικές συνθήκες, κύματα, φως, αν ο οδηγός του σκάφους είναι στη σωστή θέση και αν ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς τη φωτογραφική σου μηχανή- μπορείς να τραβήξεις καλές φωτογραφίες από το σέρφινγκ». Ο ίδιος προσθέτει: «Όλα τα υπόλοιπα είναι εμπειρία, συγχρονισμός και λίγη τύχη! Αυτό διαφοροποιεί μια καλή λήψη από μια σπουδαία λήψη».

Η ιστορία πίσω από την πιο viral φωτό των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

Όλοι οι φωτογράφοι που βρίσκονται στο χώρο φωτογραφίζουν «κατά ριπάς», δηλαδή τραβούν πάνω από 20 φωτογραφίες ανά δευτερόλεπτο, οπότε ο Brouillet δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πιθανότατα τράβηξε αρκετά καρέ ακριβώς την ίδια στιγμή που και άλλοι φωτογράφοι αποτύπωναν εκείνη ακριβώς τη στιγμή.

Ο ίδιος υποθέτει ότι τράβηξε τέσσερα καρέ του Medina στον αέρα και ήξερε αμέσως ότι αυτή η συγκεκριμένη λήψη που έγινε viral ήταν η καλύτερη, αλλά υπογραμμίζει ότι ήταν μια «ομαδική προσπάθεια», αποδίδοντας την παγκόσμια ανταπόκριση στην εικόνα στον αρχισυντάκτη του, ο οποίος ενθουσιάστηκε με το καρέ που τώρα έχει γίνει viral και το δημοσίευσε αμέσως για να το δει ο κόσμος.

Ο Brouillet γνωρίζει καλά τα νερά του Teahupo'o, ένα χωριό στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού Ταϊτή στη Γαλλική Πολυνησία, όπου διεξάγονται οι αγώνες του σέρφινγκ, αφού μετακόμισε στην Ταϊτή πριν από περίπου 10 χρόνια από τη Μασσαλία, όταν την επισκέφτηκε με τη σύντροφό του και ερωτεύτηκε την περιοχή. Εργάζεται για το AFP εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο Brouillet λέει ότι είναι και ο ίδιος σέρφερ, αλλά γι' αυτόν ακόμη και τα μικρά κύματα στο Teahupo'o είναι επικίνδυνα. «Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να πάρω το ρίσκο», λέει ο ίδιος και πρσσθέτει ότι νιώθει πολύ πιο άνετα στο σκάφος των μέσων ενημέρωσης!