Η νέα λειτουργία του Instagram
LIVING NEWS

H νέα ρύθμιση του Instagram κάνει το «παιχνίδι» των social media ακόμη πιο διαδραστικό

Στο Instagram η διάδραση είναι σίγουρα ένα στοιχείο που ενθουσιάζει τους χρήστες, με τη νέα ρύθμιση να κάνει το «σκρολάρισμα» και την επικοινωνία ακόμη πιο διασκεδαστικά.

Η νέα «παροχή» που δίνει στους χρήστες η πλατφόρμα του Instagram πρόκειται να γεμίσει ξανά τις αρχικές μας σελίδες με περιεχόμενο και… «συζητήσεις», αφού η νέα λειτουργία Notes απευθείας σε φωτογραφίες και Reels πρόκειται να γίνει η νέα εμμονή των χρηστών.

Οι χρήστες πλέον θα μπορούν να προσθέτουν μικροσκοπικές αιωρούμενες «φούσκες» με σημειώσεις στα Reels και τις φωτογραφίες των φίλων τους απλώς πατώντας στην επιλογή «Κοινοποίηση» κάποιου post και έπειτα στο «Προσθήκη Σημείωσης».

Τώρα θα σκεφτεί κανείς, «και αυτές τις σημειώσεις θα τις βλέπουν όλοι;». Οι διαχειριστές του Instagram σκέφτηκαν και αυτό το ενδεχόμενο και μάλιστα οι σημειώσεις που θα εμφανίζονται πάνω από την ενότητα των σχολίων, μπορούν να έχουν προσαρμόσιμο κοινό.

Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ποιος μπορεί να δει τις σημειώσεις τους στις αναρτήσεις (όπως μόνο οι στενοί φίλοι τους ή μόνο οι ακόλουθοί τους).

Βέβαια, ακόμη κι αν τα notes αυτά θα έχουν την πλάκα τους όταν γίνονται μεταξύ κολλητών και φίλων, σημειώσεις θα μπορούν να αφήνουν στις αναρτήσεις σας όλοι, ιδίως αν το προφίλ σας είναι ανοιχτό.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως, τα Instagram Notes μπήκαν για πρώτη φορά το 2022 ως ένας τρόπος οι χρήστες να αλληλεπιδρούν με τους φίλους και τους followers με έναν ακόμη επιπλέον τρόπο. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πάνω από τα μηνύματά σας τη «Σημείωση» που μπορείτε να αφήσετε, ή πάνω από τη φωτογραφία του προφίλ σας.

Αυτές οι σημειώσεις εμφανίζονται στο επάνω μέρος του αρχείου συνομιλιών και εξαφανίζονται σε 24 ώρες ενώ η νέα προσθήκη των notes απευθείας σε περιεχόμενο φίλων θα έχει διάρκεια 3ων ημερών εκτός εάν διαγραφούν.