Cloud bread -To υγιεινό ψωμί χωρίς υδατάνθρακες και θερμίδες που θα σε κάνει να πεις αντίο στις τύψεις
Ψωμί. Μία λέξη, χίλια συναισθήματα.
Το λατρεύουμε. Τρώγεται μόνο του, με αλμυρά, με γλυκά, με τα πάντα.
Ξέρουμε, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να φάμε πολύ γιατί θα γίνει... ψωμάκια.
Είναι υδατάνθρακας, έχει γλουτένη, θερμίδες συνεπώς είναι not.
Ευτυχώς για εμάς που είμαστε bread lovers, υπάρχουν πλέον πολλές παραλλαγές, πιο υγιεινές αλλά εξίσου νόστιμες.
Το νέο trend των social media ονομάζεται cloud bread και είναι ακριβώς αυτό: Ψωμί-σύννεφο.
Ελαφρύ, αφράτο, που δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Για την ακρίβεια, δεν θέλει αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη ή αλάτι!
Δεν έχει πολλές θερμίδες καθώς δεν θα χρησιμοποιείς υδατάνθρακες αλλά πρωτεΐνη και πρόκειται για ένα υγιεινό υποκατάστατο του ψωμιού.
Συγκεκριμένα, χρειάζεσαι μόνο τρία υλικά: Αυγά, cottage cheese ή τυρί κρέμα και κρέμα ταρτάρ.
Είναι ιδανικά για όσους ακολουθούν τη δίαιτα Keto ή Paleo και γενικότερα για όσους θέλουν να προσέχουν.
Η βασική συνταγή:
2-3 αυγά
3 κουταλιές cottage cheese ή τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1/4 του κουταλιού κρέμα ταρτάρ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το τυρί μέχρι να γίνουν ένα.
Σε άλλο μπολ, ρίχνουμε το ταρτάρ και τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα στο δεύτερο χωρίς να ανακατέψουμε.
Με ένα κουτάλι, μοιράζουμε το μείγμα σε ίσες μερίδες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, σε ταψί με λαδόκολλα, για 30 λεπτά.
Μπορούμε να προσθέσουμε μέλι ή άλλα υλικά, όπως αβοκάντο, ώστε να κάνεις το ψωμί της επιλογής σου.
Καλή απόλαυση!