Φωτογραφία: Shutterstock

Ζουμερό σουφλέ πατάτας με τυριά -Απολαυστικό και χορταστικό

Ένα ζουμερό σουφλέ πατάτας είναι το απόλυτο comfort food που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Οι συνταγές και οι επιλογές είναι πολλές και διάφορες, αν αγαπάς όμως τις πατάτες και κάθε εναλλακτική συνταγή για αυτές, το σουφλέ είναι η τέλεια ιδέα.

Η τυρένια υφή του και το κρεμώδες αποτέλεσμα είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που πολλοί αγαπούν τα σουφλέ, η σημερινή συνταγή όμως είναι όνειρο.

Ζουμερό σουφλέ πατάτας με τυριά -Απολαυστικό και χορταστικό

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία της συνταγής

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 μεσαία αυγά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 συσκευασία Μοτσαρέλα
  • 1 συσκευασία ημιμαλακό δανέζικο τυρί
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Αμέσως μετά, κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και σε ένα πυρέξ, βάζουμε μια στρώση από τις πατάτες, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και στρώνουμε μια στρώση με τα τυριά μας.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες μας. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα τυριά μας από πάνω και αφού κόψουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μισή ώρα. Αμέσως μετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά μας.