Η πιο ωραία τυρόπιτα που έχεις φάει ποτέ -Σαν μπουγάτσα, γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 12 NOV 2021
Σήμερα κάνει λίγο κρύο και η ημέρα απαιτεί ένα ζεστό και λαχταριστό πιάτο. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια φουρνιστή τυρόπιτα;
Λατρεύουμε τις παραδοσιακές πίτες της χώρα μας. Μάς θυμίζουν κάτι από χωριό, από μαμά και γιαγιά μαζί.
Είναι πεντανόστιμες, αφράτες ή με τραγανό φύλλο, με πλούσια γέμιση, μυρωδάτες και αχνιστές, ιδανικές για την εποχή.
Ψάξαμε και βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για την πιο ωραία και εύκολη τυρόπιτα, που γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και με απλά υλικά. Είναι τραγανή, τυρένια και κρεμώδης, με βελούδινη γεύση, σαν μπουγάτσα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:
ΥΛΙΚΑ
- Φύλλα κρούστας 10 τεμ.
- Τυρί φέτα 400γρ. τριμμένη
- Τυρί γκούντα 400γρ. τριμμένο
- Τυρί κρέμα 400 γρ.
- Φρυγανιά τριμμένη 135 γρ.
- Παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ.
- Αυγά 2 τμχ. ελαφρά χτυπημένα
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο 180 ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τη φέτα,το γκούντα,το τυρί κρέμα, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
- Μέσα στην τριμμένη φρυγανιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 40Χ29 cm και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
- Στρώνουμε σουρωτά το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και παρμεζάνα. Αυτό το κάνουμε σε κάθε φύλλο που στρώνουμε, 5 από κάτω και 5 από πάνω.
- Ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 σουρωμένα φύλλα.
- Επαναλαμβάνουμε το ράντισμα των φύλλων και το στρώσιμο του μείγματος παρμεζάνας-φρυγανιάς για καθένα από αυτά.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι, φρυγανιά και παρμεζάνα.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για 45 περίπου λεπτά.
Έτοιμη η πίτα! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το syntagestisgogos.gr
TAGS