μανταρινόπιτα

Αφράτη και λαχταριστή μανταρινόπιτα: Η γλυκιά πίτα του χειμώνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Οι πίτες είναι το αγαπημένο μας πιάτο τον χειμώνα. Είναι ζεστές, λαχταριστές και πάνε τέλεια με τον κρύο καιρό.

Τις λατρεύουμε με όποια γέμιση ή γεύση κι αν έχουν, πόσο μάλλον με συστατικά του χειμώνα.

Ψάχνοντας για πρωτότυπες ιδέες, πέσαμε πάνω σε μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

Ο λόγος για την μανταρινόπιτα. Μοιάζει με κέικ, μιας και έχει γλυκιά γεύση ενώ γίνεται με το απόλυτο γλυκό της εποχής, τα μανταρίνια, που μας θυμίζουν Χριστούγεννα.

Είναι αφράτη, πεντανόστιμη και γίνεται πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις. Η συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι απίθανη, με λίγα υλικά, ενώ γίνεται αρκετά γρήγορα.

Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. χυμό μανταρίνι
  • 10 αβγά
  • 180 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6-8 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • βούτυρο για το άλειμμα
  • ταψί μιας χρήσης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε το βούτυρο.
  • Βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε ένα ταψί μίας χρήσης 28 εκ. με τις άκρες προς τα έξω.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την άχνη ζάχαρη και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το χυμό μανταρίνι.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ και αναμειγνύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα.
  • Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170C.

Έτοιμη! Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το steliosparliaros.gr