Η αυθεντική συνταγή για σμυρνέικα κουλουράκια -Μυρωδάτα και πεντανόστιμα
Το Πάσχα φτάνει και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για το εορταστικό τραπέζι.
Μπορεί και φέτος το Πάσχα να είναι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε, αλλά αυτό δεν θα μας εμποδίσει να φτιάξουμε τα πασχαλινά εδέσματα και να απολαύσουμε το παραδοσιακό φαγητό.
Γλυκά όπως κουλουράκια και τσουρέκια έχουν την τιμητική τους. Ειδικά τα πασχαλινά κουλουράκια που πλάθουμε με τη μαμά μας και μοσχοβολά όλο το σπίτι.
Φέτος, θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε παραδοσιακά σμυρνέικα κουλουράκια, γεμάτα μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση. Η αυθεντική συνταγή είναι πολύ απλή και γίνεται εύκολα.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι μαλακό
250 γραμμάρια φυτίνη ή μαργαρίνη
250 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος/φρέσκο
1 αυγό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
350 γραμμάρια ζάχαρη
1/4 ποτηριού του κρασιού κονιάκ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1-2 αυγά για το άλειμμα των κουλουριών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ.
Μπορούμε να λιώσουμε το βούτυρο/μαργαρίνη και να χτυπήσουμε το μείγμα μας με σύρμα.
Προσθέτουμε το αυγό και όλα τα υγρά υλικά.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν σιγά-σιγά.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη και πλάθουμε σε κουλουράκια.
Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά.
Έτοιμα!