Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη -Πανεύκολο, χωρίς μίξερ
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί σε ένα κέικ σοκολάτας; Εμείς όχι πάντως!
Δεν υπάρχει πιο λαχταριστό σνακ από ένα κομμάτι αφράτου, σοκολατένιου κέικ.
Ακόμη κι αν νηστεύεις, μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο νηστίσιμο κέικ, για να μην στερηθείς τίποτα.
Είναι σούπερ υγιεινό, vegan και light και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα.
Βρήκαμε και δοκιμάσαμε την απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για νηστίσιμο vegan κέικ σοκολάτας και ξετρελαθήκαμε.
Είναι πολύ απλή και εύκολη και μάλιστα, δεν θα χρειαστείς μίξερ.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
350 ml νερό
300 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml σπορέλαιο
440 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
50 γρ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφέ χρώμα.
Συνεχίζουμε αδειάζοντας το μείγμα από το ένα μπολ στο άλλο και ανακατεύουμε ελαφρώς με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής ημίρευστος χυλός.
Αδειάζουμε σε ένα ταψί 25 Χ 35 εκατοστών, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 160-170C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 30 λεπτά.
Έτοιμο! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitriosmakriniotis.gr