Γλυκό με φράουλα

Συνταγή για λαχταριστό και γρήγορο γλυκό με φράουλες -Χρειάζεσαι μόνο τρία υλικά

Η φράουλα έρχεται πρώτη στις καλοκαιρινές μας επιλογές όταν θέλουμε να φάμε ένα δροσερό φρούτο.

Αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, το οποίο έχει ταυτιστεί απόλυτα με το καλοκαίρι, χωρίς λιπαρά, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών (πολυφαινόλες). Επίσης η φράουλα είναι πλούσια σε κάλιο και νερό βοηθώντας έτσι στην ενυδάτωση, αλλά και στην αίσθηση κορεσμού, με ελάχιστες θερμίδες. Θέλουμε κάτι περισσότερο;

Μαζί της μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά, που τρελαίνουν με τη νοστιμιά τους μικρούς και μεγάλους. Εμείς βρήκαμε ένα πανεύκολο, γρήγορο και με υπέροχη γεύση γλυκό με φράουλα, το οποίο θέλει μόνο 5 λεπτά για να το προετοιμάσεις. Ο λόγος για τα σάντουιτς sando με φράουλες, που είναι το κατάλληλο σνακ για το Σαββατοκύριακο.

Ο σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου ιαπωνικού σάντουιτς, sando με πρωταγωνίστρια τη φράουλα. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες και γίνεται στο πι και φι!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 τεμάχια φράουλες
  • 8 φέτες ψωμί τύπου μπριος

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί. Το αφήνουμε στην άκρη μόλις είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις ζεστάνει ψήνουμε τα ψωμιά για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά.
  • Απλώνουμε λίγη σαντιγί και βάζουμε λίγες φράουλες. Αλείφουμε μια άλλη φέτα με σαντιγί, καπακώνουμε και κόβουμε το sandwich σε τριγωνικό σχήμα.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες φέτες και σερβίρουμε.

Τip: Aντί για σαντιγί μπορούμε να βάλουμε κρέμα βανίλιας.

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή πήραμε από το giorgostsoulis.com