Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ -Το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού
Αν το καλοκαίρι ήταν γλυκό, θα ήταν ένα γλυκό γευστικό, δροσερό και ελαφρύ. Όταν κάνει ζέστη θέλουμε κάτι να μας δροσίσει και να μας αναζωογονήσει.
Τα γλυκά ψυγείου έχουν την τιμητική τους. Είναι εύκολα και συνήθως γίνονται με απλά υλικά, που μπορούμε να βρούμε παντού, αν δεν τα έχουμε ήδη στο σπίτι μας.
Το signature γλυκό του καλοκαιριού είναι αυτό με βάση από μπισκότο, κρέμα και ζελέ. Όλες οι αγαπημένες μας γεύσεις σε ένα γλυκό!
Η βάση από μπισκότο και η λευκή κρέμα παραπέμπει σε cheesecake ενώ το ζελέ που τρώγαμε παιδιά κάνει το τέλειο topping. Ο συνδυασμός της μπισκοτένιας γεύσης με την κρεμώδη, μαλακή υφή από πάνω είναι λαχταριστός.
Η απίθανη συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη για γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Η γεύση του είναι θεϊκή.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο πτι μπερ
- 400 γρ. κρέμα τυρί
- 120 γρ. βούτυρο
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 230 γρ. σαντιγί
- 200 ml βραστό νερό
- 1 πακέτο ζελέ λεμόνι
- 200 ml κρύο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 22 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, ένα πακέτο ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μόλις αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ με τη σπάτουλα, τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com