Ρεβίθια

Ρεβιθάδα Σίφνου σε πήλινο -Σιγομαγειρεύεται στον φούρνο και έχει θεϊκή γεύση

Το καλοκαιρινό φαγητό διαφέρει από όλα τα άλλα. Μοναδικές γεύσεις που θυμίζουν νησί σερβίρονται στο πιάτο μας και μας γεμίζουν με αρώματα.

Το καλοκαίρι θέλουμε από το φαγητό μας να είναι λαχταριστό και χορταστικό χωρίς όμως να είναι βαρύ.

Τα ελληνικά νησιά φημίζονται για την κουζίνα τους και ανυπομονούμε να τα επισκεφθούμε ώστε να απολαύσουμε τα εκλεκτά τους εδέσματα.

Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι η ρεβιθάδα Σίφνου. Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο που ψήνεται στον φούρνο με πήλινο σκεύος.

Τα ρεβίθια σιγομαγειρεύονται στον φούρνο και το αποτέλεσμα είναι ένα θεϊκό, μελωμένο πιάτο.

Η ρεβιθάδα είναι μάλιστα vegan, νηστίσιμη, χορταστική και τρώγεται όλο τον χρόνο. Μάλιστα, είναι τέλεια για detox.

Η παραδοσιακή συνταγή είναι απλή και γίνεται εύκολα. Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις και θα γλείφεις τα δάχτυλά σου:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβίθια
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
1,3 λ. νερό
1 κ.σ. αλάτι
πιπέρι

Για το πήλινο:
3/4-1 φλιτζάνι αλεύρι
6-7 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία: Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και τα σκεπάζουμε με νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε για 1 ώρα. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε. Τα τρίβουμε ώστε να βγουν οι φλούδες.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια στο πήλινο σκεύος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε με νερό.

Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό για να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει. Με ένα κουτάλι απλώνουμε στο χείλος του πήλινου και κλείνουμε.

Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε στους 140C για 6 ώρες.

Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το pandespani.com