Παγωτίνια στρατσιατέλα: Η εύκολη συνταγή με μπισκότα που έχεις στην κουζίνα σου
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπισκοτογλυκό και εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για παγωτό σάντουιτς με γεύση στρατσιατέλα.
Εφτασε η εποχή που τρώμε τα πρώτα παγωτά πριν έρθει το καλοκαίρι. Ο καλός καιρός σηκώνει ένα δροσερό και εύκολο γλυκάκι για όσους αγαπούν τον συνδυασμό παγωτό-μπισκότο.
Εμείς βρήκαμε μια εύκολη συνταγή από τον προφίλ του Πάνου Παπαδάκη στο Instagram. Το γλυκό αυτό αποτελείται από δύο αγαπημένα συστατικά όλων μας. Τα μπισκότα πτι-μπερ και το παγωτό.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα παγωτίνια στρατσιατέλα:
- 300 γρ μπισκότα πτι μπερ
- 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα (κρύο)
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ κουβερτούρα
Ταψί 25x30 εκ.
Εκτέλεση
Βάζουμε μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε τα μπισκότα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα έτσι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, το κρύο ζαχαρούχο, τις βανιλίνες και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με την μαρίζ πολύ καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και το στρώνουμε να ναι ομοιόμορφο παντού. Βάζουμε κατά την ίδια φορά τα υπόλοιπα μπισκότα έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια όπως κάναμε αρχικά. Κλείνουμε την μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 5-6 ώρες. Κόβουμε τα παγωτά σάντουιτς και είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας.
Δείτε το βίντεο: