Σαλάτα με κοτόπουλο

Η ελληνική σαλάτα αλλιώς: Η λαχταριστή συνταγή με κοτόπουλο για ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα

Η σαλάτα είναι ένα πιάτο που κυριαρχεί σε κάθε ελληνικό τραπέζι και πιο συγκεκριμένα η ελληνική σαλάτα δεν λείπει ποτέ από τα γεύματά μας.

Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει διάφορες συνταγές για να πειραματιστεί και να ανακαλύψει νέες γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τόσο τον ίδιο, όσο και τους καλεσμένους.

Στην προκειμένη περίπτωση η ελληνική σαλάτα γίνεται πιο λαχταριστή και φυσικά πιο χορταστική.

Στη συνταγή που ανακαλύψαμε στο cleaneatingmag.com η γεύση είναι σίγουρα ακαταμάχητη, είναι δροσερή ενώ το κοτόπουλο την κάνει ακόμη πιο λαχταριστή.

Η λαχταριστή σαλάτα με κοτόπουλο για ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα

Υλικά

  • 12 oz. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα κατά το ήμισυ (ή τεταρτημόρια, εάν είναι μεγάλα)
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 3/4 κ.γ. ψιλοκομμένο μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, χωρισμένο
  • 4 oz. φέτα (όπως ελληνική, βουλγαρική ή γαλλική), στραγγισμένη εάν συσκευάζεται σε άλμη (κρατήστε την άλμη), θρυμματισμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + <> κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 lb. μηρούς κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 7 Tbsp. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 6 στήθη κοτόπουλο (8 oz. η καθεμία), κομμένα κατά το ήμισυ κατά μήκος
  • 2-3 oz. ψιλοκομμένες ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι (περίπου 18 ελιές)
  • 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένα φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το dressing .Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίξτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, ξύδι, σκόρδο, πιπέρι και αλάτι. Μεταφέρετε το dressing σε μπολ με καπάκι και βάλτε στο ψυγείο.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, ρίξτε τη φέτα, το λάδι, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι, βάλτε σε μπολ και αφήστε στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο.

Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ, ρίξτε φέτα, 1 κουταλιά της σούπας λάδι, ξύσμα, χυμό λεμονιού και 2/1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μεταφέρουμε σε δοχείο με καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με άλμη, λάδι, πιπέρι. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε μια σχάρα ή γκριλιέρα σε μέτρια προς υψηλή. Βάλτε λάδι και πασπαλίστε με το υπόλοιπο πιπέρι και αλάτι. Ψήστε στη σχάρα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, μέχρι να μαλακώσει.

Έπειτα, ψήστε το κοτόπουλο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Μόλις κρυώσει, χοντροκόψτε το μαρούλι και κόψτε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαρούλι με σάλτσα και κοτόπουλο στην κορυφή το dressing, τη μαριναρισμένη φέτα, ελιές και μυρωδικά.