μπουγάτσα

Μπουγάτσα με 3 υλικά: Πανεύκολη, αφράτη και λαχταριστή, γίνεται στο πι και φι

Αν μπορούσατε να απολαύσετε ένα λαχταριστό γλυκό σνακ, ποιο θα ήταν αυτό;

Εμάς μας έλειψαν οι ζεστές, αφράτες σφολιάτες και μιας και ο καιρός είναι βροχερός, τι καλύτερο από μια σπιτική μπουγάτσα;

Κι όμως, η μπουγάτσα μπορεί να γίνει στο σπίτι και μάλιστα πολύ εύκολα και γρήγορα.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με μόλις 3 υλικά, που γίνεται πανεύκολα και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.

Έχεις μια πεντανόστιμη, ζεστή και αφράτη μπουγάτσα μέσα σε λίγη ώρα για να απολαύσεις με τον καφέ ή το ρόφημά σου.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρόγγυλο ταψί.
  • Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού.
  • Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.
  • Ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180C για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, 1 & 1/2 κουτάκι νερό (αφού αδειάσουμε το ζαχαρούχο μετράμε τη ποσότητα του νερού με το κουτάκι) και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
  • Κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Έτοιμη η μπουγάτσα! Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com