Μπουγάτσα με 3 υλικά: Πανεύκολη, αφράτη και λαχταριστή, γίνεται στο πι και φι
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 14 JUN 2021
Αν μπορούσατε να απολαύσετε ένα λαχταριστό γλυκό σνακ, ποιο θα ήταν αυτό;
Εμάς μας έλειψαν οι ζεστές, αφράτες σφολιάτες και μιας και ο καιρός είναι βροχερός, τι καλύτερο από μια σπιτική μπουγάτσα;
Κι όμως, η μπουγάτσα μπορεί να γίνει στο σπίτι και μάλιστα πολύ εύκολα και γρήγορα.
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με μόλις 3 υλικά, που γίνεται πανεύκολα και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.
Έχεις μια πεντανόστιμη, ζεστή και αφράτη μπουγάτσα μέσα σε λίγη ώρα για να απολαύσεις με τον καφέ ή το ρόφημά σου.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρόγγυλο ταψί.
- Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού.
- Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.
- Ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180C για 20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, 1 & 1/2 κουτάκι νερό (αφού αδειάσουμε το ζαχαρούχο μετράμε τη ποσότητα του νερού με το κουτάκι) και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα.
- Κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Έτοιμη η μπουγάτσα! Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com