κέικ γιαουρτιού

Κέικ γιαουρτιού με μέλι και καρύδια -Το αφράτο, γλυκό σνακ για το γραφείο και το σχολείο

Φθινόπωρο σημαίνει κρύο, χουχούλιασμα και κάτι αχνιστό και λαχταριστό για να απολαύσουμε στο σπίτι.

Το κέικ είναι το απόλυτο ζεστό, γλυκό σνακ που μας δίνει όλη τη γεύση και την θαλπωρή που θέλουμε για να νιώσουμε ωραία.

Ψάχνοντας για την ιδανική επιλογή, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του Γαβριήλ Νικολαϊδη για κέικ γιαουρτιού με μέλι και καρύδια.

Ναι, είναι όσο λαχταριστό και αφράτο ακούγεται και μάλιστα γίνεται εύκολα και γρήγορα. Θα το αγαπήσουν τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά, καθώς είναι το ιδανικό κολατσιό για το γραφείο αλλά και το σχολείο.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και ξεκίνα:

ΥΛΙΚΑ

  • 3 αυγά
  • 250 γρ. μέλι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. baking soda
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το μέλι και το ελαιόλαδο.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο προσθέτουμε στο μίγμα τα στερεά στοιχεία, δηλαδή το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και αναμειγνύουμε με το μίγμα του κέικ
  • Προετοιμάζουμε τη φόρμα για κέικ καλύπτοντας με ελαιόλαδο και αλεύρι την επιφάνεια.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 55 με 60 λεπτά.

Κόβουμε και απολαμβάνουμε!

Η συνταγή είναι από το coolartisan.gr