καλαμαράκια γιουβέτσι

Καλαμαράκια γιουβέτσι στην κατσαρόλα -Το απόλυτο πιάτο για το σημερινό, γιορτινό τραπέζι

Σήμερα η ημέρα είναι αργία και το τραπέζι είναι εορταστικό.

Η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ», η 28η Οκτωβρίου αποτελεί μια ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση, εξόρμηση αλλά και καλοπέραση.

Το φαγητό συνοδεύει πάντοτε τις γιορτές μας, καθώς είναι αυτό το στοιχείο που μας φέρνει πιο κοντά.

Ψάχνοντας για το ιδανικό πιάτο, βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για καλαμαράκια γιουβέτσι στην κατσαρόλα. Είναι όσο λαχταριστό ακούγεται και είναι τέλειο για το σημερινό τραπέζι.

Ο συνδυασμός καλαμαράκια-κριθαράκι είναι τέλειος και μας τρέχουν ήδη τα σάλια.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. καλαμαράκια (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κομμένες καρέ πολύχρωμες πιπεριές
  • 10 μτοματίνια
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό
  • 300 γρ. χονδρό κριθαράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κριθαράκι με λίγο ελαιόλαδο για 2 λεπτά, ώστε να μην λασπώσει στο μαγείρεμα και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, τον ντοματοπολτό, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε για 15 λεπτά να βράσει.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα καλαμάρια, συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας από το κριθαράκι και ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ανακατεύοντας πολύ συχνά με ξύλινη κουτάλα. Μόλις απορροφηθεί το υγρό και είναι έτοιμο το κριθαράκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Καλό είναι να αφήσουμε το φαγητό να «μεστώσει» μερικά λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Έτοιμο !Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το petrosmaounatzis.com