πιπερόπιτα

«Ξυπόλητη» πιπερόπιτα: Η λαχταριστή πίτα που γίνεται πανεύκολα χωρίς φύλλο

Οι πίτες είναι το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό, ελληνικό έδεσμα του χειμώνα.

Βγαίνουν ζεστές από τον φούρνο, λαχταριστές, με γεμάτη γεύση και πλούσιο άρωμα, είτε τραγανές είτε πιο αφράτες.

Όλες τους, όμως, είναι πεντανόστιμες! Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα βρούμε και μια διαφορετική παραλλαγή αχνιστής πίτας με μοναδική γέμιση.

Ψάχνοντας για την ιδανική που θα απολαύσουμε στο σπίτι με την οικογένεια, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη συνταγή για «ξυπόλητη» πιπερόπιτα, δηλαδή που γίνεται χωρίς φύλλο.

Πρόκειται για μια πανεύκολη και γρήγορη πίτα, μαλακή και απολαυστική, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. (1 κεσεδάκι) μαργαρίνη
  • 4 αυγά φρέσκα ελαφρά χτυπημένα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. (1 κούπα) κασέρι τριμμένο
  • 120 γρ. (1 κούπα) γκούντα τριμμένη
  • 400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη μαργαρίνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ελαφρά τα αυγά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαργαρίνη, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να πήξει ελαφρά το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι μας, μέχρι να απορροφηθεί όλο.
  • Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Με καλά λαδωμένα χέρια, την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, χωρίς να την πιέσουμε πολύ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 200°C, για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
  • Τη σερβίρουμε, ζεστή ή και κρύα.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το faghta-giagias.blogspot.com