Φωτογραφία: Shutterstock

Εύκολη και λαχταριστή καρυδόπιτα -Σιροπιαστή, το καλύτερο επιδόρπιο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ένα από τα πιο λαχταριστά σιροπιαστά γλυκά είναι αναμφισβήτητα η καρυδόπιτα.

Μπορεί να θεωρηθεί εύκολα και εορταστικό γλυκό, ωστόσο πολλοί μπορεί να φτιάξουν τη συνταγή για καρυδόπιτα ώστε να προσφέρουν σε καλεσμένους τους, ακόμη και μια απλή Κυριακή.

Η καρυδόπιτα, με τη σιροπιαστή της υφή είναι ιδανική, ενώ μπορεί να φαγωθεί είτε ζεστή, είτε κρύα, ανάλογα πάντα με τα γούστα σας.

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια από τις ευκολότερες συνταγές και, άπαξ και τη δοκιμάσεις θα διαπιστώσεις πως έχουμε δίκιο. Η καρυδόπιτα είναι το τέλειο γλυκό για κέρασμα μετά από ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με μια μπάλα παγωτό ή όχι.

Η συνταγή είναι από το xrysoskoufaki.gr

Εύκολη και λαχταριστή καρυδόπιτα

Υλικά

  • ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1φλ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1 μπείκιν πάουντερ
  • 1 βανιλλίνη
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • Λιγο γαρύφαλλο σκόνη
  • 6 αυγά

    Για το σιρόπι
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 2 φ. νερό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη. Έπειτα βάζουμε ένα -ένα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα καρύδια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.

Χτυπάμε 2-3 λεπτά να γίνει ένα μείγμα και το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά. Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Τέλος, μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα και κρυώσει, σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.