Ο παραμυθένιος γάμος ενός Έλληνα και μιας Ινδής στη Σκιάθο
Ένας υπέροχος γάμοςμε άρωμα Ανατολής πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στην Σκιάθο.
Η Rosie παντρεύτηκε τον Πάρη σε ένα παραμυθένιο σκηνικό στο πανέμορφο νησί των Σποράδων. Η Rosie είναι Ταμίλ (λαός της Ινδικής υποηπείρου) και ο Πάρης Έλληνας.
Οι δύο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν πριν τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Φέτος το καλοκαίρι, αποφάσισαν να ενώσουν τις ζωές τους στο αγαπημένο τους μέρος, στη Σκιάθο.
Η Rosie φόρεσε ένα ονειρεμένο νυφικό, αλλά για την δεξίωση επέλεξε μια παραδοσιακή ινδική ενδυμασία για να τιμήσει την κληρονομιά της.
Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες του γάμου τους από τον φωτογράφο Παναγιώτη Μάλλιαρη στάθηκαν αφορμή να μας διηγηθεί την όμορφη ιστορία αγάπης τους.
«Είμαι η Rosline (Rosie) Maria Jeyaraj και είμαι 28 ετών. Είμαι Ταμίλ αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λονδίνο, όπου ζω μέχρι και σήμερα. Η μητέρα μου, Annie, είναι από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία και ο πατέρας μου, Raja, από την Ινδία».
«Γνώρισα τον σύζυγό μου, Παρασκευά (Πάρη) Ρουντή, που είναι Έλληνας, το καλοκαίρι του 2017. Είχα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα με 12 φίλους μου, πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Χαλκίδα. Κάποιος από την παρέα είχε φίλους εκεί. Το πρώτο βράδυ γνώρισα τον Πάρη, που ήταν στην ίδια παρέα. Στην αρχή δεν άρεσε ο ένας στον άλλον, αλλά στο τέλος του ταξιδιού ήμασταν πλέον ερωτοχτυπημένοι».
«Για έναν χρόνο είχαμε σχέση εξ’ αποστάσεως -κάθε λίγους μήνες ερχόμουν εγώ στην Ελλάδα ή εκείνος ερχόταν στο Λονδίνο, ώσπου ο Πάρης αποφάσισε να μετακομίσει στην Αγγλία τον Ιούλιο του 2018. Από τότε, επισκεπτόμασταν συχνά την Ελλάδα για να δούμε την οικογένειά του και ταξιδεύαμε στα ελληνικά νησιά (Μύκονο, Σκύρο, Σκόπελο, Σκιάθο)».
«Πέρυσι το καλοκαίρι, επισκεφθήκαμε τη Σκιάθο και αμέσως έγινε το αγαπημένο μας νησί με τις πανέμορφες παραλίες της, τη ζωηρή χώρα και την απολαυστική νησιώτικη ατμόσφαιρα. Τότε ο Πάρης μου έκανε και πρόταση γάμου, κάτι που έκανε αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ξεχωριστό για εμάς».
«Επιλέξαμε αυτό το νησί για να παντρευτούμε επειδή είναι ένας αρκετά κοντινός προορισμός για την οικογένεια του Πάρη, ενώ βολεύει και τα δικά μου αγαπημένα πρόσωπα, καθώς έχει αεροδρόμιο. Είναι ένα υπέροχο μέρος, που αντιπροσωπεύει άψογα την ομορφιά της Ελλάδας».
«Πάντα ήθελα να παντρευτώ σε εκκλησία -και οι δύο προερχόμαστε από οικογένειες Χριστιανών και μάλιστα είμαστε αρκετά θρήσκοι. Οπότε, στην τελετή φόρεσα ένα λευκό νυφικό. Παράλληλα, ωστόσο, είμαι και ένα παραδοσιακό κορίτσι από την Ασία και κοντά στην κουλτούρα των Ταμίλ και την κληρονομιά της οικογένειάς μου. Μεγάλωσα παραδοσιακά, αλλά και μοντέρνα. Οι γονείς μου με δίδαξαν τη σημασία της κουλτούρας μου και ήθελα με κάποιον τρόπο να την τιμήσω και στον γάμο μου».
«Κάναμε μια μικρή Thaali τελετή, όπου ο γαμπρός βάζει μια χρυσή αλυσίδα και στη συνέχεια το ζευγάρι φορά μια γιρλάντα με λουλούδια γύρω από τον λαιμό του, την οποία γυρίζει τρεις φορές. Ήθελα να φορέσω ένα παραδοσιακό ένδυμα στη δεξίωση γιατί αντιπροσωπεύει αυτό που είμαι. Στην αρχή ήθελα να φορέσω Saree, που είναι μια παραδοσιακή ενδυμασία της Νότιας Ινδίας (από όπου και κατάγομαι), αλλά φοριέται με περίπλοκο τρόπο. Έτσι, επέλεξα να φορέσω Lengha, μια παραδοσιακή ενδυμασία από τη Βόρεια Ινδία, η οποία θα ήταν και πιο άνετη. Το κόκκινο είναι το χρώμα που φορούν οι Ασιάτες την ημέρα του γάμου τους, κάτι που ακολούθησα και εγώ. Από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι ήθελα να παντρευτώ στην παραλία, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, οπότε επιλέξαμε μια τοποθεσία με θέα την παραλία και το όμορφο ηλιοβασίλεμα»
«Οι φωτογραφίες του γάμου μας είναι φανταστικές και οι φωτογράφοι μας εξαιρετικά ταλέντα και επαγγελματίες, ήμασταν πολύ τυχεροί που τους είχαμε στο πλευρό μας και συνεργαστήκαμε μαζί τους».
«Είναι ένα απλό κορίτσι Ταμίλ που ερωτεύτηκε ένα αγόρι από την Ελλάδα. Αγαπώ την ελληνική κουλτούρα αλλά και των Ταμίλ και ήταν πολύ σημαντικό να τιμήσουμε και τις δύο εκείνη την ημέρα. Αγαπάμε τις οικογένειες και τους φίλους μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που τους είχαμε δίπλα μας στη μικρή τελετή του γάμου μας».