Η Δωροθέα Μερκούρη φτιάχνει θεϊκά, χειροποίητα νιόκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και μάς δίνει τη λαχταριστή συνταγή
Λίγο να προσέξει κανείς τον λογαριασμό της Δωροθέα Μερκούρη στο Ιnstagram θα καταλάβει αμέσως την αγάπη της για την μαγειρική.
Πολύ συχνά αυτόν τον καιρό, μάς δίνει μοναδικές συνταγές στο Instagram για να δημιουργήσουμε στο σπίτι.
Έτσι, μετά το αυθεντικό τιραμισού, σειρά έχει ένα άλλο ιταλικό πιάτο: Τα homemade ζυμαρικά.
Η Δωροθέα Μερκούρη μπήκε ξανά στην κουζίνα και έφτιαξε λαχαριστά νιόκι με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα, τα «Gnocchi alla Sorrentina».
Μάλιστα, το έκανε φορώντας ένα υπέροχο πουά φόρεμα του Βασίλη Ζούλια.
Τα υλικά είναι απλά και πιθανόν τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.
Πάρε χαρτί και στυλό και δες τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καθαρισμένες, ώριμες πατάτες
6 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Βασιλικός
Ώριμες ντομάτες
Μοτσαρέλα για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Στη συνέχεια, τις λιώνουμε για να γίνουν σαν πουρές.
Στο ζεστό μείγμα πατάτας ρίχνουμε 4 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε αλάτι και άλλες 2 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά καλά.
Το μείγμα θα μοιάζει με ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί για να μην κολλάει.
Στη συνέχεια, πλάθουμε σε ένα μακρύ ρολό.
Κόβουμε σε τρία ίσα κομμάτια και στη συνέχεια κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια και με ένα πηρούνι, τους δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα των νιόκι.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας με σκόρδο, κρεμμύδι ελαιόλαδο, βασιλικό και ώριμες ντομάτες σε ένα κατσαρολάκι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό με λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα τα νιόκι.
Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
Σερβίρουμε με λίγη μοτσαρέλα από πάνω.
Καλή όρεξη!