Η Δωροθέα Μερκούρη φτιάχνει αυθεντικό, ιταλικό τιραμισού και μοιράζεται τη συνταγή της -Πανεύκολη και γρήγορη
Η Δωροθέα Μερκούρη αντιμετωπίζει την καραντίνα μαγειρεύοντας στο σπίτι της. Ως γνήσια Ελληνοϊταλίδα, λατρεύει τη μαγειρική και το καλό φαγητό.
Η γνωστή ηθοποιός, έτσι, αποφάσισε να μοιραστεί με τους followers της τη συνταγή της για αυθεντικό, ιταλικό τιραμισού.
Η ίδια ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο όπου μας δείχνει βήμα-βήμα την δημιουργία αυτού του λαχταριστού και απαλού γλυκού.
«Ιταλικό τιραμισού φτιαγμένο με αγάπη και μασκαρπόνε/αυγά/ζάχαρη/σαβαγιάρ/καφέ», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα. Τιραμισού σημαίνει «ανέβασέ με», όπως αναφέρει η ίδια στο βίντεο.
Ας δούμε τα υλικά και τις οδηγίες:
Πρώτα φτιάχνει καφέ εσπρέσο για το γλυκό.
Χωρίζει το ασπράδι από τον κρόκο 3 αυγών. Χτυπά τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν μαρέγκα.
Στο μπολ με τους κρόκους, ρίχνει 4 μεγάλες κουταλιές μασκαρπόνε και δύο κουταλιές καστανή ζάχαρη. Προσθέτει μια βανίλια και ανακατεύει καλά.
Ρίχνει τον εσπρέσο σε ένα βαθύ πιάτο.
Ρίχνει τα χτυπημένα ασπράδια στο άλλο μείγμα και ανακατεύει χτυπώντας καλά.
Βουτάει τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνει σε ένα ταψί.
Ρίχνει την μισή κρέμα και απλώνει καλά με μια σπάτουλα.
Επαναλαμβάνει τη διαδικασία με τα σαβαγιάρ, κάνοντας άλλη μια στρώση από πάνω και ρίχνει την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζει την επιφάνεια με κακάο σε σκόνη.
Το βάζει στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έτοιμο!