Η πανεύκολη βασιλόπιτα του Παύλου Χάππιλου από το MasterChef -Αφράτη, σαν κέικ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗ ⸻ 13 DEC 2021
Χριστούγεννα: Γιορτή, στολίδια, χαρούμενη διάθεση και πολλά πολλά γλυκά.
Τα παραδοσιακά γλυκίσματα έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο του χρόνου και οι δίαιτες πάνε περίπατο.
Ένα από τα κλασσικά γλυκά των γιορτών είναι το κέικ της Πρωτοχρονιάας, η Βασιλόπιτα.
Αυτό το αφράτο κέικ με την επικάλυψη που κρύβει το φλουρί που όλοι θέλουμε να βρούμε για να μας πάει καλά ο νέος χρόνος.
Ο Παύλος Χάππιλος από το MasterChef μοιράστηκε τη δική του συνταγή για βασιλόπιτα.Είναι πολύ εύκολη με λίγα και απλά υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.
Το αποτέλεσμα είναι ένα θεϊκό κέικ πορτοκαλιού-βασιλόπιτα που μπορείς από πάνω να καλύψεις με άχνη ζάχαρη η σοκολάτα!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 4 αυγά
- 280 γρ. ζάχαρη
- Πρέζα αλάτι
- 250 ml λαδι (αραβοσιτέλαιο η άλλο λευκό λάδι)
- Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ. φουντούκια
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Κουβερτούρα λιωμένη για γλάσο ή ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 180C στον αέρα αέρα και ταυτόχρονα καβουρδίζουμε τα φουντούκια στο στρογγυλό ταψί (24 εκ.) μέχρι να είναι έτοιμο το μίγμα.
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Στα ασπράδια προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Στους κρόκους προσθέτουμε ζάχαρη, το λάδι, ξύσμα και χυμό από το πορτοκάλι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές μίγμα.
- Αλέθουμε τα καβουρδισμένο φουντούκι και το προσθέτουμε σε ένα μπολ με το αλεύρι και το baking powder.
- Στο μείγμα των κρόκων με μια σπάτουλα προσθέτουμε λίγη μαρέγκα και διπλώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα αλεύρι και διπλώνουμε σιγά σιγά, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα, διπλώνουνε, και τέλος το άλλο μισό αλεύρι, διπλώνουμε μέχρι να έχουμε ένα πλήρως ομοιογενές μίγμα.
- Βάζουμε στο καλά λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα από κάτω και ψήνουμε στους 180C στον αέρα αέρα για 45-50 λεπτά.
Έτοιμη!