Ζαμπονοτυρόπιτα με 4 υλικά -Εύκολη και πεντανόστιμη, έτοιμη σε 5 λεπτά
Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι αναμφισβήτητα από τα αγαπημένα αρτοσκευάσματα μικρών και μεγάλων και κατεξοχήν best-seller στον φούρνο κάθε γειτονιάς.
Πρόκειται για ένα νόστιμο και χορταστικό αλμυρό σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας και να ικανοποιήσουμε τις λιγούρες μας. Στο πόδι, στο γραφείο, στο σχολικό κολατσιό, η στο σπίτι, η αγαπημένη μας πίτα στέκεται στο ύψος κάθε περίστασης.
Και αν και έχουμε συνηθίσει να τα αγοράζουμε από το αγαπημένο μας αρτοποιείο της γειτονιάς, η σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα έχει φυσικά άλλη γλύκα.
Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της αγαπημένης μας πίτας, ωστόσο ίσως η πιο εύκολη στην εκτέλεση είναι αυτή η συνταγή που βρήκαμε με μόλις 4 υλικά, η οποία από την άλλη δεν υστερεί καθόλου στη γεύση. Θα μείνετε έκπληκτοι με την νοστιμιά της!
Υλικά
- null
- 850 γρ φύλλο σφολιάτας
- 15 φέτες τυρί γκούντα
- 15 φέτες ζαμπόν
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε μια συσκευασία φύλλο σφολιάτας και παίρνουμε το πρώτο φύλλο.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε στο μέγεθος του ταψιού 35χ42 εκ.
- Βάζουμε το πρώτο φύλλο στον πάτο του ταψιού.
- Προσθέτουμε το τυρί γκούντα σε φέτες και ακριβώς από πάνω βάζουμε το ζαμπόν σε φέτες.
- Ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε από πάνω.
- Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και έπειτα πατάμε με το πιρούνι.
- Κάνουμε τρυπούλες σε ολη την επιφάνεια της πίτας με ένα πιρούνι και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πίτα.
- Χτυπάμε καλά ένα αυγό και αλείφουμε την πίτα.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 200 c.
ΥΓ: Άμα θέλετε να φτιάξετε ζαμπονοτυροπιτάκια αντί για μία ενιαία πίτα απλά κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.