Η υγιεινή εκδοχή του cheesecake -Με γιαούρτι και χωρίς ζάχαρη, πανεύκολη συνταγή
Το cheesecake είναι ένα από τα δημοφιλέστερα γλυκά παγκοσμίως -και δικαίως.
Πρόκειται για ένα δροσερό έδεσμα με τέλειες ισορροπίες τόσο στη γεύση όσο και στις υφές, και παρ' όλο που το απολαμβάνουμε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τους θερινούς μήνες έχει την τιμητική του.
Υπάρχουν αμέτρητες διαφορετικές παραλλαγές της πολυαγαπημένης λιχουδιάς, άλλες πιο δύσκολες και περίπλοκες, άλλες πιο απλές και γρήγορες, άλλες πιο «πλούσιες» σε ζάχαρη και λιπαρά και άλλες πιο διαίτης.
Εμείς βρήκαμε μία εξαιρετικά ιδιαίτερη συνταγή για την πιο υγιεινή εκδοχή τσιζκεικ που μπορείτε να φανταστείτε. Xωρίς ζάχαρη και με ελάχιστες θερμίδες το cheesecake με βάση το γιαούρτι και τη μαρμελάδα με μέλι είναι η λύση που ψάχνεις στις απογευματινές λιγούρες, ενώ θα είναι έτοιμο σε μόλις 5 λεπτά.
Υλικά
(Για δύο μερίδες)
- 300γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 60γρ τυρί κρέμα light
- χυμό και ξύσμα από 1 lime
- 1 μπάρα all bran αλεσμένη
- λίγες σταγόνες στέβια
Για την μαρμελάδα με σπόρους chia:
- 500γρ φράουλες ή παγωμένα φρούτα του δάσους
- 2 κ.σ μέλι
- 2 κ.σ σπόροι τσία
- 50ml νερό
- μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τις φράουλες τις οποίες τις έχουμε κόψει προηγουμένως σε μικρότερα κομμάτια
- Βράζουμε τις φράουλες σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτοντας σταδιακά νερό και τις λιώνουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού
- Μόλις λιώσουν εντελώς αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, λίγο χυμό λεμονιού και τους σπόρους chia και αφήνουμε το μείγμα ένα μισάωρο μέχρι διογκωθούν οι σπόροι
- Μοιράζεις την μπάρα και το μείγμα σε δυο ποτήρια και προσθέτεις την μαρμελάδα το healthy γλυκάκι είναι έτοιμο.