Ντάκος cheesecake: Η αλμυρή εναλλακτική που αξίζει να δοκιμάσεις
Οι σαλάτες είναι τα αλμυρά πιάτα που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε μαζί με το κυρίως πιάτο μας.
Είναι δροσερές, ελαφριές, υγιεινές, αλλά και τόσο νόστιμες που πολλές φορές αντικαθιστούν ολόκληρο γεύμα.
Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, με διάφορα, εκλεκτά υλικά ενώ μάλιστα υπάρχουν πολλές, ιδιαίτερες παραλλαγές και συνταγές που αξίζει να δοκιμάσουμε.
Ο ντάκος είναι ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα. Ο συνδυασμός του τραγανού παξιμαδιού, με το κρεμώδες τυρί και τα ζουμερά ντοματίνια είναι το κάτι άλλο.
Πρόσφατα δοκίμασα έναν πεντανόστιμο ντάκο που έμοιαζε με αλμυρό cheesecake. Στρογγυλό, με θρυμματισμένη βάση από παξιμάδι, κρέμα φέτας και απλωμένα ντοματάκια. Υπέροχο γευστικά όσο και αισθητικά.
Έψαξα και βρήκα μια απίθανη συνταγή για ντάκο cheesecake που γίνεται σούπερ εύκολα και απλά.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις και ξεκίνα:
ΥΛΙΚΑ (τσέρκι μικρό 20 εκ.)
- 2 κριθαροκουλούρες
- 250 γρ. φέτα
- 200 γρ γαλοτύρι ή κατίκι
- 1 συσκευασία ντοματίνια κομμένα στα 4
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βρέχουμε καλά τις κριθαροκουλούρες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Τις θρυμματίζουμε, βλέπουμε αν χρειάζονται λίγο ακόμη λάδι, και τις βάζουμε στον πάτο του τσέρκι.
- Πιέζουμε καλά, όπως κάνουμε στο cheesecake, ευθυγραμμίζουμε με κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Στο μούλτι χτυπάμε τη φέτα με το άλλο τυρί και με λίγο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις τριμμένες κριθαροκουλούρες.
- Όσο σφίγγει το μείγμα μαρινάρουμε τα ντοματίνια σε λάδι, αλάτι, ρίγανη και μαϊντανό.
- Μετά από 1-1,5 ώρα, αφού σφίξει το μείγμα, ανοίγουμε το τσέρκι και ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω τα μαριναρισμένα ντοματίνια.
Έτοιμο! Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι από το cookingtherapy.gr