Μηλόπιτα στο τηγάνι

Υγιεινή και πεντανόστιμη μηλόπιτα -Χωρίς βούτυρο και αλεύρι

Η μηλόπιτα είναι ένα από τα γλυκίσματα με μεγάλο φανατικό κοινό και σίγουρα όχι άδικα.

Πρόκειται για ένα κατεξοχήν σπιτικό επιδόρπιο που αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό μας καφέ και το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας που έρχονται για μία απογευματινή επίσκεψη.

Το δημοφιλές γλυκό έχει πάρα πολλές παραλλαγές και κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της αγαπημένη συνταγή για μηλόπιτα. Ωστόσο, εμείς βρήκαμε μία υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου γλυκού χωρίς βούτυρο ή αλεύρι που θα σας αφήσει έκπληκτους με την εύκολη εκτέλεσή και την πλούσια γεύση της. Ο συνδυασμός του μήλου με την κανέλα είναι εξάλλου άχαστος!

Υλικά

  • 1 κόκκινο μήλο
  • 220 γρ νιφάδες βρώμης
  • 400 γρ γάλα βρώμης
  • 140 γρ bio ζάχαρη καρύδας
  • 2 μέτρια αυγά
  • 10 γρ μπεικεν πάουντερ
  • 1 κτγ κανέλα
  • 4-5 σταγόνες βανίλιας
  • Μαύρες σταφίδες

Για το πασπάλισμα

  • Bio ζάχαρη καρύδας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης. το γάλα βρώμης. την κανέλα, το μπέικεν ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη καρύδας.
  • Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο με κυκλικές κινήσεις και προσθέτουμε 4-5 σταγόνες βανίλια.
  • Σε ένα πυρέξ 20-30 εκ. τσαλακώνουμε μια λαδόκολλα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μήλο και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες και πασπαλίζουμε από πάνω bio ζάχαρη καρύδας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 190 c.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και η πιο νόστιμη ζουμερή και λαχταριστή μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε!!

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής