Λαχταριστή νηστίσιμη μηλόπιτα -Το μυστικό για να βγει αφράτη χωρίς αυγό, έτοιμη σε 3 βήματα
Η μηλόπιτα είναι ένα από τα γλυκίσματα με μεγάλο φανατικό κοινό και όχι άδικα θα λέγαμε.
Ο συνδυασμός του μήλου με την κανέλα είναι σίγουρα ένας συνδυασμός που μένει αξέχαστος, όταν δε, προστεθεί το μέλι, το γευστικό αποτέλεσμα απογειώνεται.
Καθώς διανύουμε την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής εμείς βρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr για λαχταριστή νηστίσιμη μηλόπιτα που θα σας συναρπάσει. Ανεξαρτήτως του αν νηστεύετε ή όχι πρέπει να την δοκιμάσετε καθώς δεν έχει τίποτα να «ζηλέψει» από τη μη νηστίσιμη εκδοχή της.
Πρόκειται για μία πανεύκολη συνταγή και θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μόνο 3 απλά και κατανοητά βήματα. Η επιτυχία είναι εγγυημένη και κρύβεται στο μυστικό συστατικό -την πορτοκαλάδα με ανθρακικό! Το ανθρακικό αντικαθιστά τα αυγά σ 'αυτή τη νηστίσιμη συνταγή και βοηθά το μίγμα να φουσκώσει δίνοντας μία αφράτη υφή και λαχταριστή γεύση.
Υλικά
- Μία κούπα ζάχαρη (ή λιγότερο)
- Μία κούπα καλαμποκέλαιο
- Μία κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κανέλλα
- Δύο βανίλιες
- Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4-5 μήλα σε κυβάκια (καλό θα είναι, στο μπολ με τα κομμένα μήλα να προσθέσεις μαύρη ζάχαρη και κανέλλα διότι με αυτό το τρόπο δεν μαυρίζουν κι έχουν υπέροχη γεύση)
Εκτέλεση
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα, τις βανίλιες και την κανέλλα μέχρι να δέσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι. Όταν το μείγμα μας γίνει σφιχτό, ρίχνουμε τα μήλα και ύστερα στο ταψάκι μας (με λίγο βούτυρο να μην κολλήσει).
- Έχουμε προθερμάνει στους 200 κι αφού βάλουμε το ταψί μας το χαμηλώνουμε στους 180 για 45 λεπτά με μία ώρα.