Τζατζίκι αβοκάντο: Η μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού συνοδευτικού είναι ιδιαίτερη και δροσιστική
Το τζατζίκι είναι ένα συνοδευτικό που δεν λείπει σχεδόν από κανένα ελληνικό τραπέζι.
Η γευστική και συχνά καυτερή σος πάει με όλα (ορεκτικά, κρεατικά κ.α.) και την επιλέγουμε συχνά όταν τρώμε σε ταβέρνες, ειδικά στις καλοκαιρινές μας διακοπές.
Ειδικά, όταν είναι σπιτική έχει άλλη χάρη. Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι, όμως, και να μην τρως τα ίδια και τα ίδια, σου έχουμε μια απίθανη ιδέα.
Δοκιμάσαμε μια παραλλαγή του κλασσικού τζατζικιού που μας ενθουσίασε: Τζατζίκι αβοκάντο!
Είναι μια μοντέρνα εκδοχή του, με δροσερή και ιδιαίτερη γεύση. Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη και θα σε ξετρελάνει.
Δες τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
1 ολόκληρο αβοκάντο ώριμο, σπασμένο με πιρούνι
3 αγγούρια μεσαίου μεγέθους, τριμμένα και στραγγισμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3-4 κουταλάκια φρεσκοκομμένος κόλιανδρος (προαιρετικά)
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (ή μέντα)
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Σερβίρουμε σε μπολ και απολαμβάνουμε.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι του pasmageirevontas.gr