Τυροσαλάτα με τραγανές πατάτες και φρέσκια ντομάτα -Ο πιο λαχταριστός καλοκαιρινός μεζές
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα ελαφριά πιάτα κυριαρχούν στα οικογενειακά τραπέζια αλλά και οι μεζέδες, υπό τη συνοδεία μιας δροσερής μπύρας.
Για αυτόν τον λόγο, ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο τον πιο λαχταριστό καλοκαιρινό μεζέ του Πέτρου Μαούνατζη που θα φτιάχνεις συνέχεια για τα απογεύματα του καλοκαιριού, με παρέα στο μπαλκόνι.
Πρόκειται για μια πεντανόστιμη τυροσαλάτα με τραγανές πατάτες και ντομάτα. Όσο πρέπει δροσιστικός και λαχταριστός, αυτός ο μεζές θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο ενώ παράλληλα είναι εύκολος και μπορείς να συνοδέψεις με αυτόν και τα κυρίως πιάτα σου σε ένα οικογενειακό τραπέζι.
Τυροσαλάτα με τραγανές πατάτες και φρέσκια ντομάτα -Ο πιο λαχταριστός καλοκαιρινός μεζές
Υλικά
- 200γρ Τυρί φέτα
Για την τυροσαλάτα
- 110γρ Γιαούρτι
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 1/2 κουτ γλυκού Ρίγανη
- 1 πρέζα Μπούκοβο
- 2 κουτ σούπας Μαγιονέζα
Για τις πατάτες
- 4-5 Πατάτες
- 100γρ τριμμένη Παρμεζάνα
- 1 κουτ γλυκού Αλάτι
- 1 κουτ γλυκού Πάπρικα
- 1 κουτ γλυκου (σκόνη) Σκόρδο
Για το σερβίρισμα
- Ντομάτα
- Κρεμμύδι
- Μαϊντανό
Εκτέλεση
Βάζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη το γιαούρτι, την φέτα, την μαγιονέζα, το αρωματισμένο ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Κόβουμε τις πατάτες μαζί με την φλούδα τους σε μικρά κυβάκια.
Τις βράζουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι, την πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις ανακατεύουμε να κολλήσει η παρμεζάνα πάνω στις πατάτες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με την τυρόσαλατα, ντομάτα φρέσκια, κρεμμύδι και μαϊντανό.