Εύκολη συνταγή για μπριάμ -Πανεύκολη, τα βάζεις όλα σε ένα ταψί, μελωμένα και λαχταριστά
Το μπριάμ είναι μια συνταγή εύκολη, ιδανική για κάθε περίσταση.
Το μπριάμ, εκτός από ένα υγιεινό φαγητό είναι εύκολο αλά και λαχταριστό. Πρόκειται για ένα πιάτο που στη συνείδησή μας έχει ταυτιστεί με τα καλοκαιρινά μεσημέρια, άσε που είναι ο πιο έξυπνος τρόπος να καταναλώσει κανείς λαχανικά, αν δεν είναι φαν.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια συνταγή για μπριάμ με εγγυημένο αποτέλεσμα.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τεμαχίσεις τα λαχανικά που θα επιλέξεις (πατάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρότα κ.ο.κ) θα μελώσουν όλα μαζί στο φούρνο και τα αρώματα -αλλά και η γεύση τους θα είναι μοναδική.
Η συνταγή είναι από το cookforall, μπορεί να τη φτιάξει και κάποιος που δεν έχει άριστη σχέση με την κουζίνα ενώ σε μια ώρα το φαγητό θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Υλικά
- 3 μεγάλα στρογγυλά κολοκυθάκια κομμένα σε φετούλες -μπορείτε και με τα μακρυά κολοκυθάκια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα λωρίδες λεπτές
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
- 5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φετούλες
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ζουληγμένες με το χέρι και ξεφλουδισμένες
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- λίγο ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- μερικά φύλα ψιλοκομμένα φρέσκο δυόσμο απίστευτη νοστιμιά και έρωμα δίνει.
- 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- αλάτι πιπέρι
- λίγο κουρκουμά λίγη ζάχαρη
- 1 κύβο ξυσμένο με το μαχαίρι επάνω από το ταψί όταν είναι όλα τα υλικά μέσα.
Εκτέλεση
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μέσα στο ταψί. Βάζουμε όλα τα υλικά, τα μπαχαρικά, τα φρέσκα μυρωδικά και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στον αέρα 180 και στο τέλος λίγο στο γκριλ για να πάρουν χρώμα τα λαχανικά.
**Ανάλογα τα γούστα αφαιρέστε -προσθέστε υλικά, ρίξτε το λάδι με το μάτι και συμπληρώστε με λίγο νερό με τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμάκι.