Κουλουράκια λαδιού με άρωμα και γεύση λεμόνι

Κουλουράκια λαδιού με άρωμα και γεύση λεμόνι -Η καλοκαιρινή συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Τα κουλουράκια λαδιού είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας και μάλιστα εκτός από χειμερινό είναι και ένα τέλειο καλοκαιρινό σνακ, αναλόγως τα μυρωδικά που τα βάλει κανείς.

Η συνταγή που ανακαλύψαμε αυτή τη φορά είναι από το cretangastronomy και πρόκειται για μια παραλλαγή αυτού του κλασικού τραγανού μπισκότου.

Τα κουλουράκια λαδιού είναι ιδανικά για ένα ελαφρύ σνακ και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλές συνταγές, για κάθε γούστο και ανάγκη.

Η συγκεκριμένη συνταγή που ανακαλύψαμε έχει βάση το λεμόνι. Μοναδικό άρωμα και τραγανή υφή. Αξίζει μια δοκιμή και να σου πούμε πως, είναι ιδανικά για τα καλοκαιρινά πρωινά,συνοδεία του καφέ.

Υλικά

  • 1,5 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ½ κούπα χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα ενός μεγάλου ή δύο μικρών λεμονιών
  • ¼ κούπας ρακή, ή κονιάκ, ή άλλο δυνατό αλκοολούχο ποτό
  • (δείτε παρατηρήσεις)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • Περίπου 4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Περίπου μια κούπα σουσάμι για το τύλιγμα + 1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ μετράμε 4 κούπες αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν. Βάζουμε στην άκρη 3/4 κούπας ακόμη αλεύρι. Σε λεκάνη ανάμειξης βάζουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη , το ξύσμα και το ποτό ώστε να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα (πάνω από τη λεκάνη ανάμειξης γιατί φουσκώνει). Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν και όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί.

Η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή. Μπορεί ακόμη και να κολλά ελαφρά στα δάκτυλά μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για κανένα μισάωρο. Αν η ζύμη εξακολουθεί να κολλάει προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σουσάμι.

Το απλώνουμε σε βαμβακερή ή λινή πετσέτα και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Έτσι κολλάει στα κουλουράκια καλύτερα. Πλάθουμε μικρά κορδόνια, τα κυλάμε σε σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Αναλυτικά το πλάσιμο περιγράφεται εδώ.

Ωστόσο ο φούρνος έχει φτάσει στη θερμοκρασία που θέλουμε. Τα ψήνουμε περίπου 45 λεπτά . Πρέπει να έχουν ένα γλυκό καστανό χρώμα. Τα φυλάσσουμε αφού κρυώσουν σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για να μη πάρουν υγρασία.