Λαχταριστό λεμονογλυκό με 4 υλικά -Η πιο εύκολη καλοκαιρινή συνταγή που θα σε δροσίσει, έτοιμη σε 10 λεπτά
Το γλυκό λεμόνι είναι ένα από τα επιδόρπια που οι περισσότεροι αγαπούν ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Όταν έχει ζέστη, ένα δροσιστικό και παγωμένο γλυκό είναι αυτό που ψάχνουμε.Οι γευστικοί μας κάλυκες αυτή τη φορά αναζητούν κάποιο λεμονογλυκό επομένως, η εύκολη συνταγή με τα 4 υλικά που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο είναι ό,τι πρέπει για τον καύσωνα.
Πλούσιο σε γεύση και με έντονα αρώματα θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο και μέλος της οικογένειας ενώ άπαξ και το δοκιμάσεις θα το φτιάχνεις συνέχεια.
Για να φτιάξεις το λεμονογλυκό χρειάζονται μόνο 4 υλικά -τα οποία σίγουρα βρίσκονται ήδη στην κουζίνα- και ελάχιστο χρόνο ενώ θα είναι έτοιμο σε λίγο χρόνο.
Η συνταγή είναι από το xrysessyntages.
Λαχταριστό λεμονογλυκό με 4 υλικά -Η πιο εύκολη καλοκαιρινή συνταγή
Υλικά
- Χυμό από 5 ως 6 λεμόνια. (Αν μας αρέσουν οι ξινές γεύσεις, μπορούμε να στύψουμε περισσότερα λεμόνια, αν όχι, μπορούμε να στύψουμε και τέσσερα)
- 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
- Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. Μπισκότα θρυμματισμένα
**Προαιρετικά τρούφα, αν θέλουμε να γαρνίρουμε από πάνω
Εκτέλεση
Με μίξερ χειρός, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να μοιάζει με σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για τρία λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε με το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για άλλα πέντε λεπτά. Παρατηρούμε ότι το λεμόνι βοηθάει το μείγμα να πήξει πιο γρήγορα, οπότε δεν χρειάζεται να χτυπήσουμε πολύ. Σταματάμε το χτύπημα όταν δούμε ότι το μείγμα είναι σχετικά σφιχτό.
Παίρνουμε τέσσερα με πέντε ποτηράκια. Αν έχουμε στύψει περισσότερα από πέντε λεμόνια, ίσως χρειαστούμε περισσότερα. Βάζουμε στον πάτο τους λίγα θρυμματισμένα μπισκότα, συνεχίζουμε με το μείγμα μας. Βάζουμε πάλι λίγα μπισκότα και μετά λίγο μείγμα ακόμη.
Αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγη τρούφα σοκολάτα ή ελαφριά σαντιγί. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε επάνω ένα μπισκότο ολόκληρο ή μια κουταλιά γλυκό του κουταλιού. Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού ή με άλλα φρούτα. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα, μέχρι να πήξει το μείγμα και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
**Αν δεν θέλουμε να το σερβίρουμε σε ποτηράκια, μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία σε ταψί, και να βγει το γλυκό μας ενιαίο. Από κει, μπορούμε να κόψουμε το γλυκό μας σε μερίδες.
** Η μους μπορεί να χρησιμεύσει και ως κρέμα για τούρτες ή άλλα γλυκά, πάνω σε παντεσπάνι.