Συνταγή καγιανάς με σύγκλινο και σφέλα

Ο καγιανάς αλλιώς –Συνταγή με σύγκλινο και σφέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Υπάρχει καλύτερο καλοκαιρινό πιάτο από τον καγιανά;

Ο καγιανάς, το καλοκαιρινό φαγητό με τις πολλές παραλλαγές είναι το ιδανικό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι ενώ είναι εύκολο στην εκτέλεσή του.

Ανάλογα με τα γευστικά γούστα, στον καγιανά μπορεί κανείς να προσθέσει -εκτός από ντομάτα- λαχανικά εποχής, όπως πιπεριά, μελιτζάνα και κολοκύθια αλλά και λουκάνικα με φέτα.

Μπορούμε να κάνουμε τον καγιανά πιο πικάντικο προσθέτοντας μπούκοβο ή ακόμη καυτερές πιπεριές, όσο για τα μυρωδικά όπως το θυμάρι, το θρούμπι, η ρίγανη και τον βασιλικό, δίνουν υπέροχο άρωμα και γεύση.

Η συνταγή είναι από το blog Botillia

Υλικά

  • 1000 γρ. ώριμες ντομάτες
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. σύγκλινο
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 100 γρ. σφέλα(Μανιάτικη Φέτα)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Βγάζουμε τις ντομάτες και τα αυγά από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε σε ευρύχωρο τηγάνι να σιγοβράσουν μέχρι να «στεγνώσουν», προσθέτοντας λίγο αλάτι. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πήξει φροντίζοντας να παραμείνει ζουμερό. Τέλος σοτάρουμε το σύγκλινο σε λίγο ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στον καγιανά.

Ολοκληρώστε το πιάτο σας με φρέσκο τραγανό ψωμί και, καλή απόλαυση.