Τυροπιτούλες με γιαούρτι, χωρίς φύλλο και χωρίς μαγιά -Πανεύκολες, έτοιμες σε 10 λεπτά
BOVARY ⸻ 28 JUL 2022
Η τυρόπιτα, ειδικά η σπιτική, είναι ένα αγαπημένο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους.
Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου, και εμείς επιλέξαμε μια ελαφριά εκδοχή που επινόησε ο σεφ Πάνος Παπαδάκης, κατάλληλη για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
Μ 'αυτή την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για πιτούλες χωρίς μαγιά θα ξετρελάνετε όλη σας την παρέα προσφέροντάς τους ένα νόστιμο μεζέ στην παραλία η στο μεσημεριανό τραπέζι.
Υλικά
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ γιαούρτι
- 100 γρ νερό
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτ
- 200 γρ τυρί φέτα
Για το τηγάνι:
- Ηλιέλαιο
Για το πασπάλισμα:
- Μέλι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλάτι , το μπέικεν , το αλεύρι γ.ο.χ , το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε 9 κομμάτια των 100 γραμμαρίων.
- Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
- Ανοίγουμε με τον πλάστη τις πίτες , χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Τις φτιάχνουμε όλες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε μέλι και οι πιτούλες με το τυρί είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.