Φωτογραφία: shutterstock

Τυροπιτούλες με γιαούρτι, χωρίς φύλλο και χωρίς μαγιά -Πανεύκολες, έτοιμες σε 10 λεπτά

Η τυρόπιτα, ειδικά η σπιτική, είναι ένα αγαπημένο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους.

Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου, και εμείς επιλέξαμε μια ελαφριά εκδοχή που επινόησε ο σεφ Πάνος Παπαδάκης, κατάλληλη για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Μ 'αυτή την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για πιτούλες χωρίς μαγιά θα ξετρελάνετε όλη σας την παρέα προσφέροντάς τους ένα νόστιμο μεζέ στην παραλία η στο μεσημεριανό τραπέζι.

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 100 γρ νερό
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ αλάτ
  • 200 γρ τυρί φέτα

Για το τηγάνι:

  • Ηλιέλαιο

Για το πασπάλισμα:

  • Μέλι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι , το μπέικεν , το αλεύρι γ.ο.χ , το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 9 κομμάτια των 100 γραμμαρίων.
  • Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τις πίτες , χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  • Τις φτιάχνουμε όλες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζουμε μέλι και οι πιτούλες με το τυρί είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: