Τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι χωρίς φύλλο -Σαν να τρως αφρό, είναι απολαυστική
Μια τυρόπιτα είναι η ιδανική αν ψάχνετε μια συνταγή, απολαυστική και εύκολη.
Λαχταριστές, με πλούσια γεύση, με φύλλο ή χωρίς, εύκολες και άλλες πιο μπελαλίδικες, οι πίτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας και είναι οι μεγάλες πρωταγωνίστριες στα οικογενειακά τραπέζια.
Στην προκειμένη περίπτωση, η τυρόπιτα είναι η πιο γνωστή μεταξύ άλλων, η πιο χιλιομαγειρεμένη ενώ παράλληλα είναι τέλεια για πρωινό, σνακ μέσα στην ημέρα, αλλά και βραδινό, αρέσει σε μικρούς και μεγάλους
Η σημερινή συνταγή εκτός από πανεύκολη είναι και πεντανόστιμη ενώ τα υλικά που θα χρειαστούν για τη συνταγή υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.
Δείτε τη συνταγή για την τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 150 ml. Ελαιόλαδο
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 100 ml γάλα
- 500 γρ. φέτα
- αλάτι/ πιπέρι/ θυμάρι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας. Προθέτουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε έπειτα τα μπαχαρικά μας.
Σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και το απλώνουμε καλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η πίτα μας.