πατάτες φούρνου

Συνταγή για πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα -Το τέλειο συνοδευτικό για το κρέας

Οι πατάτες στον φούρνο είναι το καλύτερο συνοδευτικό που θα μπορούσαν να έχουν τα ψητά κρέατα στο γιορτινό τραπέζι, ενώ σε πολλούς αρέσουν τόσο πολύ που τις τρώνε και σκέτες.

Στα γιορτινά τραπέζια η ποικιλία στα φαγητά είναι δεδομένη, ωστόσο, είναι πάντα πιο εύκολο να ετοιμάζουμε για παράδειγμα κάποιο κρέας και το συνοδευτικό του. Οι πατάτες φούρνου είναι το ιδανικότερο συνοδευτικό ενώ είναι αλήθεια πως, δύσκολα κάποιος θα αντισταθεί στην υπέροχη γεύση τους.

Η συνταγή για πατάτες φούρνου που ακολουθεί σίγουρα θα συμφωνήσεις ότι είναι η πιο εύκολη που έχεις δοκιμάσει ποτέ αφού, θα είναι όσο πρέπει γλυκές και πικάντικες, θα βγουν ζουμερές και μυρωδάτες και θα σου ζητήσουν όλοι τη συνταγή.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή για τις πατάτες φούρνου:

Υλικά:
5-6 πατάτες μεσαίου μεγέθους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Πάπρικα καπνιστή
Αλάτι-Πιπέρι
Σκόρδο σε σκόνη
Μουστάρδα
Κουρκουμά
Λίγο βούτυρο

Ετοιμασία:

Καθαρίζετε τις πατάτες από τη φλούδα, τις πλένετε καλά και τις κόβετε σε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα. Ύστερα, βάλτε τες στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Για τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα, βάζετε ανάλογα το γούστο και πόσο έντονη γεύση θέλετε να έχουν οι πατάτες.

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και λίγο νερό -μισό ποτήρι. Αν χρειαστεί, μπορείτε μπορείτε να προσθέσετε στη διάρκεια του ψησίματος.

Τις ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα και είναι έτοιμες όταν γίνουν χρυσαφένιες και εξατμιστεί το νερό. Αφού γίνουν, προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύετε.