Eύκολη συνταγή για τυροκαυτερή -To «μερακλίδικo» συνοδευτικό για την Τσικνοπέμπτη
Η τυροκαυτερή είναι το ντιπ που ταιριάζει τέλεια με τις πατάτες αλλά και με τα ψητά κρέατα.
Τα μερακλίδικα συνοδευτικά έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στα οικογενειακά τραπέζια. Είτε πρόκειται για τζατζίκι, είτε για τυροκαυτερή, δεν υπάρχει καλεσμένος που δεν θα εκτιμήσει την προσθήκη τους στο μενού.
Η τυροκαυτερή είναι εύκολη και ιδιαίτερα νόστιμη ενώ μπορείτε με αυτή να σερβίρετε τα ορεκτικά σας πριν από το γεύμα αλλά και να συνοδέψετε τις πατάτες και τα ψητά κρέατα.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείτε 2 βασικά υλικά, το γιαούρτι και τη φέτα ενώ η γεύση θα απογειωθεί με την πάπρικα και το μπούκοβο, δύο μπαχαρικά που μπορείτε να προσθέστε κατά βούληση, αναλόγως με τα γευστικά σας γούστα.
Συνταγή για τυροκαυτερή
Υλικά
- 500 γρ. φέτα μαλακή
- 2 κ.σ στραγγιστό γιαούρτι
- λίγο λάδι και λίγο ξύδι
- 2 κ.σ γιαούρτι
- 1 κ.γ πάπρικα
- 1 κ.γ μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και με ένα πιρούνι τη λιώνουμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο λάδι και λίγο ξύδι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά μια αλοιφή.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανάλογα τα γευστικά μας γούστα μειώνουμε ή αυξάνουμε την ποσότητα. Το αλάτι είναι περιττό καθώς η φέτα είναι ήδη αλμυρή.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Όταν έρθει η στιγμή να σερβίρουμε κόβουμε λίγο μαϊντανό για γαρνιτούρα και ραντίζουμε με λάδι.