Τσικνοπέμπτη: Η συνταγή για τέλεια μαρινάδα -Για να βγει το κρέας πεντανόστιμο και μαλακό
Η μαρινάδα δεν δίνει μόνο ωραία γεύση στα κρέατα αλλά τα κάνει και ζουμερά.
Οι chefs συστήνουν να μαρινάρουμε το κρέας μας πριν το μαγειρέψουμε, ανεξάρτητα από το αν θα ψήσουμε στον φούρνο, στο grill ή και στην ψησταριά και μάλιστα για να πετύχουμε το τέλειο αποτέλεσμα καλό θα είναι να μείνει το κρέας μας στο ψυγείο για κάποιες ώρες με τη μαρινάδα.
Υπάρχει λοιπόν μια συνταγή για μαρινάδα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Εκείνο που πρέπει να θυμάστε είναι πως, ανεξάρτητα από τις γεύσεις που θέλετε να έχει η μαρινάδα σας, καλό είναι το αλάτι να προστεθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καθώς αν μπει στη μαρινάδα σας είναι πιθανό το κρέας σας να σφίξει και να μην βγει μαλακό.
Παρακάτω έχουμε μια μαρινάδα, σίγουρη επιτυχία
Υλικά:
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 1 κ.σ μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- πιπέρι, ρίγανη και δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μέσα το κρέας μας και ανακατεύουμε κάνοντας ένα απαλό μασάζ στο κρέας.
Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Αν υπάρχει η δυνατότητα μπορούμε να αφήσουμε το κρέας με τη μαρινάδα στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Όταν περάσουν οι ώρες, ψήνουμε το κρέας μας και απολαμβάνουμε την τέλεια γεύση του.