Τσικνοπέμπτη 2021: 10 μαγαζιά που θα φέρουν στην πόρτα σας όσα χρειάζεται η ημέρα
Η Τσικνοπέμπτη για εμάς τους Έλληνες ήταν πάντα μια μέρα γιορτής. Οι γειτονιές γέμιζαν ψησταριές κι ακόμα κι όσοι συνειδητά δεν τρώνε κρέας έμπαιναν στο κλίμα της. Φέτος όμως λόγω του lockdown και για την ασφάλειά μας πρέπει να γιορτάσουμε κατ’ οίκον.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα η κουζίνα σας να μυρίσει τσίκνα, αφού τα καλύτερα κρεατοφαγικά στέκια της πόλης μπορούν να σας φέρουν ό, τι χρειάζεστε.
Τα άπαιχτα μπριζολάκια
Σήμα κατατεθέν των meatlovers του κέντρου ο «Τέλης» παραδίδει κατ' οίκον τα φοβερά χοιρινά μπριζολάκια του, που είναι τόσο ζουμερά και σωστά κομμένα, ώστε εύκολα μπορεί να τα μπερδέψει κανείς με παϊδάκια. Συνδυάζονται με όλα τα κλασικά συμπαρομαρτούντα, ήτοι σαλάτες, πατατούλες τηγανητές κομμένες στο χέρι, και το περιβόητο «καυτερό» ή «καργιολίκι», το σπέσιαλ πιάτο του μαγαζιού με ντομάτα, φέτα, καυτερή πιπεριά στο γκριλ.
Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου, Κέντρο, 2103242775
Εκλεκτά κι ελληνικά
Η Φάρμα Μπράλου στο Κολωνάκι είναι ένα πρότυπο χασάπικο που θα μπορούσε να συγκριθεί με κοσμηματοπωλείο: με ποικιλία σε προελεύσεις, κοπές και σιτέματα, μπορεί να σας προμηθεύσει είτε με πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς, αλλά και με έτοιμα ζουμερά καλαμάκια (κοτόπουλο μπούτι, μοσχαρίσιο από Black angus, χοιρινό), μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά ή κιμά γαλοπούλας, μέχρι παϊδάκια, χοιρινά μπριζολάκια και παϊδάκια αρνίσια γάλακτος. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε μαζί τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με τριμμένο πεκορίνο με τρούφα,
Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, 2102713126. Delivery μέσω efood και Wolt & take away.
Μπάρμπεκιου στο σπίτι
Τo «Fine Mess» για το διάστημα της πανδημίας δημιούργησε το concept Barbecue Dinner at Home: brisket, spare rib, Pulled pork ή Chicken Jamaican jerk καπνίζονται κατά παραγγελία από το Smokehouse του καταστήματος και έρχονται στην πόρτας σας χωρίς κόπο. Ό,τι κι αν επιλέξετε μπορείτε να το συνδυάσετε με μια επιλογή από δημιουργικά sides.
Τηλέφωνο 211 1155725 & μέσω efood, Wolt
Για ζουμερά κοτόπουλα
Το «Chicken Picnic» θα σας φέρει φρέσκο και ελληνικό κοτόπουλο σχάρας, παναρισμένο με δεντρολίβανο και αλάτι Maldon, και κοτομπουκιές, με τις συνταγές του σεφ Μιχάλη Μερζένη. Δοκιμάστε το παναρισμένο κοτόπουλο με greek slaw, σαλάτα με λάχανο, καρότο, αγγούρι, κάπαρη, ραπανάκι, τραγανό κρεμμύδι και χειροποίητο coleslaw dressing και βουτυράτο καλαμπόκι στα κάρβουνα, ενώ για τους γκουρμέ τύπους το ποπ κορν με φρέσκια τρούφα εποχής και δεντρολίβανο που έρχεται σε μεγάλη σακούλα, είναι ιδανικό.
Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή, 210 7255002
Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι, 210 5713600
Το Παραδοσιακό
Πρόσφατη άφιξη στην οδό Βεΐκου, το «Γκρικ» έχει γίνει ήδη talk of the town για τους μεζέδες και τα μαγειρευτά που εμπνέονται από την ελληνική παράδοση. Την Τσικνοπέμπτη, όμως οι υπεύθυνοι έχουν αποφασίσει να ανάψουν και τη σούβλα, για να ετοιμάσουν ψητά της ώρας. Μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε αργίτικο λουκάνικο, πικάντικη αρνίσια συκωταριά, κοντοσούβλι κοτόπουλου, σουβλιστό κατσικάκι Τήνου, παϊδάκια από ζυγούρι, λεμονοριγανάτα γαρδουμπάκια, τραγανή πανσέτα στη σούβλα και αργομαγειρεμένο χοιρινό κότσι.
Βεΐκου 93, Κουκάκι, 2109247474. Τake away & παραγγελίες τηλεφωνικά και μέσω του efood.
Το αριστοκρατικό
Αν έχετε τη διάθεση για μια ιδιαίτερη βραδιά, μπορείτε να απευθυνθείτε στο La Suite Lounge του St. George Lycabettus. Για την συγκεκριμένη μέρα, ο executive chef Βασίλης Μήλιος έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού, που περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ψητό μανούρι και μια πλούσια ποικιλία κρεατικών (παϊδάκια αρνίσια, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, χοιρινό φιλέτο, κοτόπουλο φιλέτο, χωριάτικο λουκάνικο) που συνοδεύονται με ψητή πατάτα με γιαούρτι, ΒΒQ sauce και πιτάκια. Στο τέλος για επιδόρπιο, θα σας έρθει μια αρωματική lemon pie. Η τιμή του είναι στα €35 το άτομο και στα €60 για δύο άτομα.
Παραγγελίες μέσω Wolt & efood. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2107416000.
Λιχουδιές με κοκτέιλ
Αν πάλι θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, το «Noah» από το Πάρκο Ελευθερίας έχει να σας προτείνει μια λύση εξωτική. Πέρα από το burger με κοτόπουλο τίκα μασάλα που είναι και η σπεσιαλιτέ τους, στο μενού θα βρείτε μια τρομερή χοιρινή κορτεζίνα, που ζυγίζει 1.200 γραμμάρια και σερβίρεται με συνοδεία κερασιού και εσπεριδοειδών, λαχανικών στα κάρβουνα, χούμους και raita (ινδική γιαουρτοσαλάτα με μυρωδικά). Μαζί μπορείτε να παραγγείλετε κι ένα από τα σούπερ κοκτέιλ του καταλόγου.
Παραγγελίες μέσω @wolt.greece και @efoodgr, αν θέλετε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε και με take away.
Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής, 21 0723 3419
Οι σούβλες οι σωστές
Το «Spitjack Rotisserie» που έχει γίνει διάσημο για το τελετουργικό ψήσιμο του κρέατος, θα ανάψει φωτιές από το πρωί και θα μας φέρει σπίτι κοτόπουλο σούβλας, μοσχαρίσια μάγουλα, μοσχαρίσιες πικάνιες και τραγανές πορκέτες. Όλα αυτά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με δροσερές σαλάτες και ανάλαφρα dressing.
Σκούφου 10 Αθήνα, 210-3316003
Το μερακλίδικο σουβλάκι
Αναμφίβολα το «Hoocut» είναι το hip σουβλατζίδικο που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Εδώ θα βρείτε σουβλάκια με κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι και προβατίνα που ψήνονται με την παραγγελία σας και ψιλοκόβονται σε πολύ μικρά κομμάτια με μαχαίρια τύπου mezzaluna. Οι πίτες ζυμώνονται και ψήνονται επίσης επί τόπου, ενώ υπάρχει και μια σειρά από αλοιφές για να συνοδέψετε το τυλιχτό σας.
Παραγγελίες στο 210 324 0026, είτε Wolt Greece και efood
Το απόλυτο burger
Αν πάλι θέλετε μια πιο αμερικάνικη εκδοχή του μπάρμπεκιου, τότε η σωστή επιλογή είναι το «Burger Joint». Το πιο hot μπεργκεράδικο της πόλης έχει διαμορφώσει ειδικά για την Τσικνοπέμπτη ένα μενού, που διατίθεται για δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει tacos με pulled brisket από Black Angus, Brisket Sliders, φτερούγες κοτόπουλου με καπνιστή bourbon glaze, χοιρινά παϊδάκια μαγειρεμένα για 5 ώρες με μπάρμπεκιου sauce, αλλά και σπιτικά μπιφτέκια Black Angus.
Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό, 2106712222
Πλ. Νυμφών 1, Γλυφάδα, 2108940260
Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 93, Νέα Σμύρνη, 2109312500
Έρχονται στο χώρο σας μέσω e-food και Wolt