Choco lovers, ενωθείτε: Συνταγή για τρούφες από τρεις σοκολάτες -Γάλακτος, με λικέρ πορτοκαλιού ή με λάιμ και καρύδα
Κάθε τρούφα σοκολάτας από αυτές που θα προκύψουν εκτελώντας τις συνταγές που ακολουθούν, θα είναι ένα μικρό δωράκι για τους γευστικούς σας κάλυκες.
Η σοκολάτα ξέρει να μας οδηγεί στον δρόμο της απόλαυσης, να ανεβάζει την ενέργειά μας, να αλλάζει την διάθεσή μας. Ο,τι φτιάχνεται από σοκολάτα, ξέρει να χαμηλώνει τις «αντιστάσεις» μας. Είναι ακαταμάχητη.
Λαχταριστές τρούφες σε τρεις εκδοχές είναι η πρόταση των Zara Home, στην ενότητα με συνταγές που φιλοξενούν στο site τους: μαύρης σοκολάτας με λικέρ πορτοκαλιού, σοκολάτας γάλακτος, λευκής σοκολάτας με λάιμ και καρύδα.
Όποια από τις τρεις συνταγές κι αν επιλέξετε να φτιάξετε, είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σας επιβραβεύσει. Η σοκολάτα έχει την δική της τέχνη και με την εκτέλεση των παρακάτω συνταγών θα μυηθείτε σε αυτή.
Τρούφες μαύρης σοκολάτας με λικέρ πορτοκαλιού:
- 250 gr μαύρη σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
- 200 gr κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλάκια λικέρ πορτοκαλιού ή οποιοδήποτε άλλο λικέρ έχουμε σπίτι
Τρούφες σοκολάτας γάλακτος:
- 250 gr σοκολάτα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
- 120 gr κρέμα γάλακτος
Τρούφες λευκής σοκολάτας με λάιμ και καρύδα:
- 250 gr λευκή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής
- 100 gr κρέμα γάλακτος
- Το ξύσμα από 1 λάιμ λεμόνι
- Τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
- Αγνό κακάο σε σκόνη
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Η μαύρη σοκολάτα έχει λιγότερα λιπαρά από τη σοκολάτα γάλακτος και την λευκή. Για αυτό και η ποσότητα σε κρέμα γάλακτος διαφέρει ανάλογα με το είδος που χρησιμοποιούμε. Για τις τρεις διαφορετικές τρούφες, η διαδικασία είναι παρόμοια αλλά αρχίζουμε από τη λευκή σοκολάτα που αργεί περισσότερο να στερεοποιηθεί.
- Κόβουμε ξεχωριστά μ’ ένα μαχαίρι και βάζουμε σ’ ένα μπολ ανάμιξης καθεμία από τις σοκολάτες.
- Για να κάνουμε τις λευκές τρούφες, φέρνουμε την κρέμα γάλακτος στο σημείο βρασμού, την βγάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην κομμένη σοκολάτα και το ξύσμα από το λάιμ λεμόνι. Αφήνουμε για τρία λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.
- Αφού περάσουν τα τρία λεπτά, το ανακατεύουμε με μία ράβδο, με προσοχή για να μην μπει αέρας στο μείγμα. Όταν πετύχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα, το αφήνουμε να κρυώσει, πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο (χωρίς σκέπασμα) μέχρι να στερεοποιηθεί.
- Στη συνέχεια, φέρνουμε στο σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος που έχουμε ετοιμάσει για τη σοκολάτα γάλακτος. Την βγάζουμε από τη φωτιά, την ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα, την αφήνουμε για τρία λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε και στη συνέχεια την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την κρυώνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί.
Τέλος, φέρνουμε στο σημείο βρασμού την κρέμα με τη μαύρη σοκολάτα, την βγάζουμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα και στο λικέρ. Και πάλι κάνουμε την ίδια διαδικασία: αφήνουμε για τρία λεπτά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να στερεοποιηθεί.
Όταν και τα τρία μείγματα έχουν στερεοποιηθεί, παίρνουμε μικρές ποσότητες με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τις τοποθετούμε πάνω σε θειούχο χαρτί ψησίματος. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια και καλύπτουμε αυτές με τη μαύρη σοκολάτα και την γάλακτος, με κακάο σε σκόνη, ενώ με τριμμένη καρύδα τις λευκές.
Τις βάζουμε σ’ ένα δίσκο και τις αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Δείτε την συνταγή εδώ.
Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ.