Μους σοκολάτα-αβοκάντο από τον Χρήστο Βέργαδο -Το υγιεινό και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού
Οταν ένα γλυκό με πλούσια γεύση και ελάχιστες θερμίδες ωφελεί τον οργανισμό, τότε, μιλάμε για μια μεγάλη ευκαιρία απόλαυσης και καλής υγείας.
Τέτοιες ευκαιρίες δεν θα πρέπει να τις αφήνουμε να φεύγουν από τα κουτάλια μας. Η ζωή είναι μικρή για άγευστες και κακής ποιότητας τροφές. Μπορούμε -υπό την κατάλληλη καθοδήγηση- να φτιάξουμε μόνοι μας, με υλικά απλά, από το ντουλάπι της φύσης, πιάτα που έχουν να πουν πολλά στο σώμα μας.
Ενα δροσερό γλυκάκι χωρίς ζάχαρη που παντρεύει σοκολάτα και αβοκάντο μας προτείνει ο Χρήστος Βέργαδος μέσα από το βιβλίο του «Γλυκά χωρίς» αφιερωμένο στους απανταχού healthy eaters.
Ο pastry chef μας προτείνει μια γευστική μους σοκολάτα-αβοκάντο μπροστά στην οποία δύσκολα μπορείς να προβάλλεις αντίσταση. Στο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου συμπεριλαμβάνονται συνταγές για γλυκά ανάλαφρες -γιατί έχουν αποβάλλει όλες τις περιττές θερμίδες των υλικών που μπορεί να επιβαρύνουν την σιλουέτα μας.
Μπορεί μια μους σοκολάτας να φτιαχτεί χωρίς ζάχαρη; Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω.
Για 8 άτοµα:
Υλικά:
- 3 ώριµα αβοκάντο
-2 µπανάνες
-1 κάψουλα βανίλιας
-20 γρ. κακάο
-150 ml σιρόπι αγαύης
-60 ml γάλα αµυγδάλου
Εκτέλεση:
-Κόβετε τα αβοκάντο στη µέση, βγάζετε το κουκούτσι και µε τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρείτε την ψίχα.
-Καθαρίζετε τις µπανάνες και τις κόβετε σε φέτες.
-Βάζετε όλα τα υλικά στο µπλέντερ και τα χτυπάτε καλά µέχρι να γίνουν λεία κρέµα.
-Βάζετε τη µους στο ψυγείο να παγώσει.
Το βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα