Τιραμισού

Εύκολο τιραμισού, χωρίς αβγά, με λίγα υλικά -Λαχταριστό, λιώνει στο στόμα

Το καλοκαίρι θέλουμε να απολαμβάνουμε γλυκά, δροσερά, ελαφριά, με πλούσια γεύση που ικανοποιούν τον ουρανίσκο μας.

Ένα γλυκό στο μπαλκόνι μετά από μια δύσκολη ημέρα, είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγουμε από την απαιτητική καθημερινότητα.

Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά είναι το τιραμισού. Ένα αυθεντικό, ιταλικό γλυκό που λιώνει στο στόμα. Η γεύση του είναι δροσερή και ελαφριά, σου φτιάχνει τη διάθεση και δε σε βαραίνει καθόλου.

Και μπορεί να θεωρείς το τιραμισού, δύσκολο και πολύπλοκο στην παρασκευή του, υπάρχουν όμως εύκολες και γρήγορες παραλλαγές που θα σου λύσουν τα χέρια.

Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή με λίγα υλικά που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα και μάλιστα χωρίς αυγά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ (1,5 πακέτο)
  • 200-300 ml βραστό νερό
  • 20 γρ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ (amaretto)
  • 40 γρ. ζάχαρη (4 κ.σ.)
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 ml. φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • κακάο άγλυκο ή τριμμένη κουβερτούρα (για το στόλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό και τον καφέ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε στο υγρό μείγμα και τα βάζουμε στο γυάλινο ταψί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
  • Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί, μαζί με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε την κρέμα τυρί στη σαντιγί και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Με μια μαρίζ ανακατεύουμε την κρέμα και απλώνουμε τη μισή στα σαβαγιάρ.
  • Απλώνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες και απολαμβάνουμε.

Η συνταγή είναι από το aplessyntages