Τηγανόψωμο

Τηγανόψωμα αφρός: Η πανεύκολη συνταγή για λαχταριστό σνακ που τρώγεται όλη την μέρα

Ο καιρός είναι ιδανικός για ζεστά εδέσματα. Τι καλύτερο από ένα λαχταριστό σνακ που λειτουργεί ως comfort food για τις δύσκολες ώρες;

Τα τηγανόψωμα είναι αυτό ακριβώς. Ζεστά, αφράτα ψωμάκια με τυρί, ιδανικά για τις λιγούρες τη μέρα αλλά και το βράδυ.

Η συνταγή που δοκιμάσαμε είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και το αποτέλεσμα θεϊκό!

Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
200ml χλιαρό γάλα
1 κ.σ. ζάχαρη
100 ml βούτυρο λιωμένο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ. αλάτι
200 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που δεν είναι όμως ζεστό.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας για μία ώρα.

Βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε 8 ίσα κομμάτια ζύμης.

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι στην παλάμη μας και προσθέτουμε φέτα.

Το κλείνουμε πιέζοντας καλά σαν πουγκί και το πιέζουμε να γίνει μια φλατ πιτούλα, αρκετά λεπτή.

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε 2 λεπτά τις πιτούλες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Έτοιμα! Καλή όρεξη!