Ψητές πατάτες
LIVING CITY

Η απίθανη συνταγή για τις πιο ζουμερές ψητές πατάτες που έχεις φάει ποτέ -Με ένα μυστικό υλικό

Οι πατάτες είναι ένα πιάτο-όνειρο που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε σε όλες του τις μορφές.

Οι ψητές πατάτες είναι ένα από τα πιο λαχταριστά φαγητά που συνοδεύουμε τα κρέατα, τα λαχανικά και άλλα στον φούρνο.

Μπορεί να φτιάχνονται σχετικά εύκολα, αλλά θέλει τέχνη για να πετύχει η γεύση και η υφή τους, ανάλογα με το πώς θες να είναι.

Λαχταριστές, τραγανές απέξω και μαλακές από μέσα, που να λιώνουν στο στόμα, σαν λουκούμι.

Μια γυναίκα από τη Μελβούρνη ισχυρίζεται ότι έφτιαξε τις τέλειες ψητές πατάτες χρησιμοποιώντας ένα μυστικό υλικό.

Συγκεκριμένα, η Laura Ford είναι διατροφολόγος/διαιτολόγος και μοιράστηκε στο Instagram το μυστικό της για τις πιο λαχταριστές και ζουμερές πατάτες φούρνου.

Αυτό, λοιπόν, είναι το μέλι, με το οποίο αλείφει τις πατάτες.

«Είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό με τις πιο τραγανές άκρες», αναφέρει η ίδια στο post της.

Μάλιστα, έδωσε και την απίθανη συνταγή της για πατάτες όπως δεν τις έχουμε ξαναφάει:

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πατάτες baby, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. Βούτυρο
Καρύκευμα
Αλάτι-πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φέρνουμε μια κατσαρόλα με νερό σε βράση και ρίχνουμε τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τρυφερές.
Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200C. Ρίχνουμε λάδι και βούτυρο σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε τις σουρωμένες πατάτες και τις γυρνάμε για να καλυφθούν με το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα καρυκεύματα. Τις απλώνουμε καλά για να ψηθούν.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, τις γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
Ρίξε το μέλι πάνω από τις πατάτες ενώ είναι ζεστές και γάρνιρε με φρέσκο θυμάρι.

Καλή απόλαυση!