Χιονάτα τρουφάκια με αμύγδαλο και μανταρίνι -Η πανεύκολη συνταγή για λαχταριστές μπουκίτσες
Είναι η εποχή του μανταρινιού, ενός φρούτου τόσο μυρωδάτου, ζουμερού και γευστικού που λατρεύουμε να απολαμβάνουμε τον χειμώνα.
Μάλιστα, το φρούτο με το λαμπερό, πορτοκαλί χρώμα είναι ιδανικό για γλυκά γιορτινά που έχουν θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας.
Ένα από τα αγαπημένα μου μεγαλώνοντας είναι τα τρουφάκια με μανταρίνι και αμύγδαλο, που είναι λευκά σαν μικρές χιονόμπαλες.
Κάθε χρόνο, η μητέρα μου τα φτιάχνει για τα Χριστούγεννα και τα βάζει σε ένα γυάλινο μπολ πάνω στην τραπεζαρία μέσα σε πολύχρωμες χάρτινες θήκες.
Είναι πανεύκολες μπουκίτσες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή που δοκίμασα να φτιάξω είναι λίγο διαφορετική αλλά εξίσου πεντανόστιμη.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
Φλούδες από 4-5 μανταρίνια
1/3 του φλιτζανιού χυμός μανταρινιού
2 φλιτζάνια αμύγδαλα άσπρα
1 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
Τριμμένη καρύδα ή κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις φλούδες μανταρινιού για λίγα λεπτά, στραγγίζουμε και τις ξαναβράζουμε για 2-3 λεπτά σε άλλο νερό για να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τον χυμό μανταρινιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να μην κολλάει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τις φλούδες μανταρινιού. Ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί για 1 ώρα για να στεγνώσουν.
Πασπαλίζουμε τα μπαλάκια με καρύδα ή ζάχαρη και τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε.
Απολαμβάνουμε!