Το ελληνικό σουβλάκι σερβίρεται στο street food της Κοπεγχάγης

Τα 5 SOS για να έχει χαμηλές θερμίδες το σουβλάκι σύμφωνα με διατροφολόγο

Το σουβλάκι, είτε τυλιχτό είτε σκέτο, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διατροφικές απολαύσεις.

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr η διαιτολόγος - διατροφολόγος Μαρία Χαλκιά το σουβλάκι μπορεί να είναι και μια επιλογή με πολλές θερμίδες, αλλά και μια υγιεινή εναλλακτική για street food.

«Η πραγματικότητα είναι ότι το σουβλάκι μπορεί να αποτελέσει θερμιδική “βόμβα”, αλλά και μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ανάλογα με τα υλικά που περιέχει, το σουβλάκι αλλάζει κατά πολύ το θερμιδικό του περιεχόμενο αλλά και η διατροφική του αξία. Με λίγα λόγια αυτό που θα περιέχει το σουβλάκι, το τυλιχτό δηλαδή, κάνει τη διαφορά» τονίζει η Μαρία Χαλκιά.

Σύμφωνα με τη Μαρία Χαλκιά, υπάρχουν πέντε βασικοί κανόνες ώστε να «ρίξουμε» τις θερμίδες σε κάθε τυλιχτό σουβλάκι.

Διαβάστε τα 5 SOS που αφορούν το σουβλάκι στο iefimerida.gr