Φωτογραφία: shutterstock

Συνταγή για ζουμερό κοτόπουλο στην κατσαρόλα με μπύρα

Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμο «μεθυσμένο κοτόπουλο» με μπύρα και τσιγαριστά κρεμμύδια.

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους αλλά συνάμα και μια «τεμπέλικη» συνταγή, ιδανική αν δεν έχετε όρεξη να στέκεστε πάνω από την κουζίνα και να προσέχετε το φαγητό.

Το μπουτάκι μαγειρεμένο στη σάλτσα από μπύρα βγαίνει ζουμερό και τρυφερό και συνδυάζεται τέλεια με ένα συνοδευτικό από μακαρόνια η ρύζι.

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 μπουκάλι μπύρα 500ml
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ σούπας κόκκινο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  • Μαρινάρουμε τα μπούτια με τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο για να κολλήσουν.
  • Τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές σε μπόλικο ελαιόλαδο και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να σωταριστεί.
  • Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Μετά, χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και το "ξεχνάμε" μέχρι να γλιστράει το κόκκαλο από το κρέας!
  • Ξεψαχνίζουμε, βουτάμε λίγο ψωμάκι μέσα έτσι να δοκιμάσουμε το ζουμί και μετά σερβίρουμε με ρυζάκι η ό,τι άλλο αγαπάτε! Όνειρο!

Τη συνταγή πήραμε απ' το λογαριασμό της greekmamachef στο Instagram.