Συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι -Τραγανό απ' έξω, ζουμερό από μέσα
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι.
Λίγα σπιτικά φαγητά συναγωνίζονται ένα λαχταριστό και τραγανό κοτόπουλο με μία νόστιμη σάλτσα για γαρνιτούρα.
Είναι ένα φαινομενικά απλό φαγητό και μια εύκολη επιλογή για μια μέρα που δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην κουζίνα, ωστόσο το να πετύχει κανείς την τέλεια υφή δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Συνταγή για κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι -Τραγανό απ' έξω, ζουμερό από μέσα
Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος προτείνει την ιδανική συνταγή για κοτόπουλο στο τηγάνι με ξεροψημένη πέτσα, αλλά τρυφερή υφή την οποία μπορείτε να συνοδέψετε είτε με κάποιο υδατάνθρακα πχ ρύζι ή πατάτες, είτε με λαχανικά της επιλογής σας.
Υλικά
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1.000 γρ. κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο και πέτσα
- 15 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 90 γρ. χυμός λεμονιού
- 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- 100 γρ. βούτυρο, κρύο
- 2 γρ. ρίγανη
- ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί εσωτερικά το κοτόπουλο. Κρατάμε το κοτόπουλο σε ένα ξεχωριστό σκεύος.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του στη σάλτσα.
Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ.
Την συνταγή πήραμε από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο.